NBC: Ķīnas iznīcinātāji partvēruši amerikāņu kara lidmašīnu

© REUTERS / StringerĶīnas piektās paaudzes iznīcinātājs Chengdu J-20. Foto no arhīva
Ķīnas piektās paaudzes iznīcinātājs Chengdu J-20. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Telekanāls NBC skaidro, ka lidmašīna WC-135 Constant Phoenix, kas paredzēta atmosfēras paraugu savākšanai ar mērķi identificēt kodolsprādzienus, veikusi plānveida misiju Austrumķīnas jūrā.

RĪGA, 19. maijs — Sputnik. Divi Ķīnas iznīcinātāji Austrumķīnas jūras gaisa telpā pārtvēruši ASV GKS lidmašīnu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekanāla NBC sniegtajām ziņām.

Telekanāls NBC skaidro, ka lidmašīna WC-135 Constant Phoenix, kas paredzēta atmosfēras paraugu savākšanai ar mērķi identificēt kodolsprādzienus, trešdien veikusi plānveida misiju Austrumķīnas jūras starptautiskajā gaisa telpā, kad to pārtvēruši divi Ķīnas iznīcinātāji Su-30.

Самолеты ВВС США - Sputnik Latvija
Politika
Trampa administrācija plāno lielas bruņojuma piegādes Taivānai

ASV militārpersonas informēja, ka WC-135 komanda Ķīnas darbības raksturojusi kā "neprofesionālas".

Pēc viņu rīcībā esošajiem datiem, lidmašīna rīkojusies saskaņā ar starptautisko likumdošanu. Militārpersonas atzīmēja, ka informācija nosūtīta ĶTR ar "atbilstošu diplomātisko kanālu" starpniecību.

Šis nav pirmais incidents reģiona gaisa telpā. Piemēram, 2016. gada maijā Ķīnas iznīcinātāji pārtvēra ASV GKS izlūku starptautiskajā gaisa telpā virs Dienvidķīnas jūras. Pentagons pilotu darbības nodēvēja par bīstamām, bet Ķīnas Tautas Republikas valdība pieprasīja nekavējoties pārtraukt ASV izlūkošanas lidojumus.

Ziņu lente
0