CNN: ASV nosūtījušas uz Korejas pussalu aviācijas bāzes kuģi "Ronald Reagan"

© AP Photo / Kin CheungAviācijas bāzes kuģi "Ronald Reagan". Foto no arhīva
Aviācijas bāzes kuģi Ronald Reagan. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Jūras kara spēki uzsākuši aviācijas bāzes kuģa "Ronald Reagan" pārdislokāciju uz Korejas pussalas reģionu.

RĪGA, 19. maijs — Sputnik.  ASV Jūras kara spēki uzsākuši aviācijas bāzes kuģa "Ronald Reagan" pārdislokāciju uz Korejas pussalas reģionu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekanāla CNN sniegto informāciju.

Telekanāls vēsta, ka saskaņā ar Pentagona pārstāvju informāciju, aviācijas bāzes kuģis "Ronald Reagan" piedalīsies mācībās šajā rajonā līdz ar ASV JKS kuģi "Carl Vinson".

Korejas Tautas armijas starpkontinentālo ballistisko raķešu palaišanas iekārtas - Sputnik Latvija
Ziemeļkoreja pārmet ASV provokācijas

Situācija Korejas pussalā saasinājās, kad sestdienas naktī Phenjana izmēģināja kāļrtējo raķeti. Pirmdien Korejas Tautas Demokrātiskā Republika oficiāli informēja par vidēja darbības diapazona ballistiskās raķetes sekmīgu startu. Raķete lidoja 30 minūtes un nokrita 800 kilometru attālumā — Japānas jūrā, aiz Japānas ekskluzīvās ekonomiskās zonas robežām. Pirmo reizi raķetes lidojumā tika sasniegts divu tūkstošu kilometru augstums.

Aprīlī Korejas pussalai pietuvojās ASV aviācijas bāzes kuģa grupa ar atomkuģi "Carl Vinson" vadībā. Pārvietojoties Japānas jūrā, aviācijas bāzes kuģis piedalījās mācībās ar Japānas gaisa pašaizsardzības spēkiem, pēc tam — kopā ar Dienvidkorejas Jūras kara spēkiem. Ziņots, ka trieciena grupa ar "Carl Vinson" priekšgalā paliks Korejas pussalas akvatorijā nenoteiku laiku un piedalīsies operācijās kopā ar Dienvidkoreju.

Ziņu lente
0