Karaliskas aviolīnijas: Nīderlandes monarhs strādā par pilotu

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasNīderlandes karalis Villems Aleksandrs un karaliene Maksima
Nīderlandes karalis Villems Aleksandrs un karaliene Maksima - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nīderlandes monarhs Villems Aleksandrs atzinies, ka vairāk nekā 20 gadus strādā par pilotu aviokompānijas KLM Cityhoppe pasažieru reisos.

RĪGA, 18. maijs — Sputnik. Nīderlandes karalis Villems Aleksandrs kādā intervijā pastāstījis, ka jau vairāk nekā 20 gadus pilda otrā pilota pienākumus aviokompānijas KLM Cityhoppe pasažieru reisos, stāsta Sputnik Baltkrievija.

Vispasaules mediji informē, ka no sava senā paraduma monarhs nav atteicies pat pēc kāpšanas tronī 2013. gadā. Ilgus gadus Nīderlandes karalis pilotē lidmašīnu Fokker 70. Taču tagad viņš ir pavēstījis, ka gatavojas apmeklēt kvalifikācijas celšanas kursus — nesen aviokompānija nomainījusi Fokker pret Boeing 737s. Karalis stāstīja, ka jau sen sapņojis sēsties pie nopietnāka lidaparāta stūres un apgūt tālos reisus.

Королева Великобритании Елизавета II с принцем Филиппом в апреле 2015 - Sputnik Latvija
Foto
Elizabete – pirmā 90 gadus vecā karaliene Lielbritānijā

Intervijā Telegraaf Villems Aleksandrs atzinies, ka nekad nav nosaucis savu īsto vārdu, uzrunājot pasažierus, taču daudzi jau sen pazinuši viņa balsi.

"Es uzskatu, ka lidot ir pārsteidzoši. Nedrīkst ņemt līdzi gaisā savas ikdienas problēmas. Iespējams pilnībā pārslēgties un pievērsties kam citam. Tieši tas man visvairāk ļauj relaksēties lidojumā," — paziņoja karalis.

Atliek piebilst, ka aviokompānijas KLM nosaukums, kas atšifrējams kā Karaliskā aviācijas kompānija, sevi attaisno — tās lidmašīnas pilotē pats karalis!

KLM Cityhopper ir uzņēmuma KLM meitasuzņēmums. Tā pasažieru vidū ir uzņēmēji, kuri no Nīderlandes dodas uz Lielbritāniju, Vāciju, Jnorvēģiju un citām Eiropas valstīm.

Karalis Villems Aleksandrs sēdās tronī 2013. gadā, kad no troņa atteicās viņa māte, karaliene Beatrikse. Šī gada aprīlī Nīderlandes monarhs svinēja savu 50. dzimšanas dienu.

Ziņu lente
0