ASV Valsts departaments kritizējis Krievijas mediju aizliegšanu Ukrainā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas varas iestāžu jautās sankcijas pret virkni Krievijas plašsaziņas līdzekļu Starptautiskās Žurnālistu federācijas prezidents Filips Leruts uzskata par cenzūras formu.

RĪGA, 18. maijs — Sputnik. ASV Valsts departaments aicinājis Kijevu aizsargāt nacionālās intereses, pie tam nekaitējot konstitucionālajiem principiem, vēsta RIA Novosti. Šis aicinājums izskanējis pēc Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes lēmuma par sankcijām pret virkni Krievijas mediju.

Iepriekš Žurnālistu federācijas prezidents Filips Leruts nosaucis par cenzūras formu Ukrainas varasiestāžu jaunās sankcijas pret Krievijas medijiem.

Fotoreportieri preses konferencē - Sputnik Latvija
Latvija – informācijas kara alvas zaldātiņš

"Izpausmes brīvība ir jebkuras veselīgas demokrātijas galvenais elements, un tas ir nostiprināts Ukrainas Konstitūcijā. Mēs aicinām Ukrainas valdību rast iespēju aizsargāt savas nacionālās intereses, pie tam nesagraujot konstitucionālos principus," — aģentūrai RIA Novosti pavēstīja Valsts departamenta pārstāvis, jautāts par Krievijas mediju bloķēšanu Ukrainā.

Pie tam Valsts departamenta pārstāvis nekavējoties bez jebkādiem pierādījumiem pārmeta Krievijas medijiem nepatiesu ziņu izmantošanu situācijas "destabilizācijai".

Iepriekš Ukrainas prezidents Petro Porošenko apstiprinājis Nacionālās drošības un aizsardzības padomes lēmumu par Krievijas fizisko un juridisko personu saraksta paplašināšanu, uz kurā iekļautajām personām attiecinātas sankcijas. Tostarp Ukraina attiecina sankcijas pret virkni Krievijas mediju, turklāt valstī bloķēta piekļuve sociālajiem tīkliem "VKontakte" un "Odnoklassniki", kā arī resursiem Yandex un Mail.ru. Rīkojums stājies spēkā 17. maijā. Lēmums radījis sašutumu sociālo tīklu lietotāju vidū Ukrainā.

Ziņu lente
0