Mediji noskaidrojuši kā amerikāņi "slēpj" militāro tehniku no tanka "Armata"

© Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasKrievijas izstrādātais T-14 "Armata" ir pasaulē vienīgais trešās pēckara paaudzes tanks
Krievijas izstrādātais T-14 Armata ir pasaulē vienīgais trešās pēckara paaudzes tanks - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu karavīri Eiropā izmēģina modernās maskēšanās tehnoloģijas kara darbībai maksimāli pietuvinātos apstākļos. Tāda ir atbilde tanku "Armata" un citas ar optiski elektroniskajiem izlūkošanas kompleksiem aprīkotas bruņutehnikas ražošanai Krievijā.

RĪGA, 17.maijs — Sputnik. Amerikāņu karavīri Eiropā sākuši jaunākā mūsdienu tehnoloģiju maskēšanās aprīkojuma izmēģinājumus kara darbībai maksimāli pietuvinātos apstākļos. Tāda ir atbilde tanku "Armata" un citas ar optiski elektroniskajiem izlūkošanas kompleksiem aprīkotas bruņutehnikas ražošanai Krievijā, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz rakstu avīzē "Izvestija".

Izmēģinājumi norisinās Amerikas bruņoto spēku Eiropā 2. kavalērijas pulka bāzē, kurš pagājušonedēļ saņēma maskēšanās aprīkojuma mobilās sistēmas komplektus Barracuda. Tie padara militāro tehniku mazāk pamanāmu gan parastajā, gan infrasarkanajā diapazonā.

Krievijas jaunā revolucionārā tanka T-14 Armata - Sputnik Latvija
Lielbritānija "nogulējusi" Krievijas jaunā revolucionārā tanka "Armata" laišanu klajā

Eksperti, kurus izjautāja "Izvestija", atzīmē, ka Rietumu bruņutehnikas jaunā maskēšanās aprīkojuma pieprasījums radies sakarā ar Krievijas armijas ievērojamo modernizāciju. Galvenokārt, runa ir par tanku "Armata" aprīkojumu un "Kurganec" tipa kaujas mašīnu  jaunākajiem kompleksiem mērķu noteikšanā.

Krievijas izstrādātais T-14 "Armata" ir pasaulē vienīgais trešās pēckara paaudzes tanks. Tas uzbūvēts uz universālās smagās mūsdienīgās platformas bāzes, ko iespējams izmantot tanku, kājnieku smago kaujas mašīnu, inženieru tehnikas, smago bruņutransportieru, tanku, izlūka un vadības atbalsta mašīnu ražošanai. T-14 sērijveida ražošana sāksies 2018. gadā.

Ziņu lente
0