Basketbolistēm atļāva valkāt nikābu spēles laikā

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasМяч в корзине.
Мяч в корзине. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tas, ka sievietes spēlēs nikābos, nav pats briesmīgākais, galvenais, lai viņas rāda labu basketbola spēli, uzskata treneris Staņislavs Jerjomins.

Starptautiskā basketbola federācija tomēr atļāva musulmaņu sportistēm iziet spēles laukumā nikābā. Šo jaunievedumu komentē basketbola kluba "Ural" prezidents, Krievijas godalgotais treneris Staņislavs Jerjomins, vēsta Sputnik Igaunija.

Treneris atbildēja uz Sputnik Radio jautājumu: Kāpēc FIBA ilgu laiku atteica musulmaņu valstīm šajā lūgumā.

"Domāju, viņi meklēja kompromisa risinājumu," — saka Jerjomins.

Viņš uzskata, ka federācijai ir jānodarbojas ar basketbola attīstība, jāpaplašina komandu saraksti, kas piedalās starptautiskās sacensībās. Krievu treneris strādāja Sīrijā, un viņam ir ierasta lieta redzēt basketbolistes neierastā apģērbā.

Мусульманка - Sputnik Latvija
Vācijā apstiprināts likumprojekts par nikābu daļēju aizliegumu

Uz jautājumu, vai nikābs varētu traucēt spēli, Jerjomins atgādinājis, ka agrāk arī peldētājiem bija tāds apģērbs, kas neļautu sasniegt šodienas rekordus.

Godalgotais Krievijas treneris uzskata, ka sporta laukumā nav vietas politiskajām spēlēm.

Ilgu laiku musulmaņu valstis centās panākt FIBA noteikumu izmaiņas. Pirms trīs gadiem Kataras izlase nikāba aizliegšanas dēļ nepiedalījās Āzijas spēlēs.

FIBA nolēma mainīt noteikumus, un tagad basketbolistēm ir tiesības iziet spēles laukumā galvassegās, tostarp nikābos. Taču sejai ir jābūt atklātai. Reglamentētas arī galvassegu krāsas — atļautas komandas formastērpa krāsas kā arī baltā un melnā krāsa.

Ziņu lente
0