Makrons paziņoja par Frexit neizbēgamību, ja Eiropas Savienībā netiks veiktas reformas

© AFP 2023 / Eric FEFERBERGFrancijas prezidenta amata kandidāts, "Uz priekšu" kustības līderis Emanuels Makrons
Francijas prezidenta amata kandidāts, Uz priekšu kustības līderis Emanuels Makrons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Emanuels Makrons paziņoja, ka Eiropas Savienībai ir jāveic reformas, savādāk tai nāksies saskarties ar Francijas izstāšanos no ES.

RĪGA, 1.maijs — Sputnik. Francijas prezidenta amata kandidāts, "Uz priekšu" kustības līderis Emanuels Makrons paziņoja telekanālam BBC, ka Eiropas Savienībai ir jāveic reformas, savādāk tai nāksies saskarties ar Francijas izstāšanās no ES (Frexit) perspektīvu, vēsta RIA Novosti.

Makrons paziņoja, ka ir proeiropietis un prezidenta vēlēšanu gaitā atspēkoja "Eiropas ideju" un ES politiku, jo uzskata to par ārkārtīgi svarīgu Francijas tautai un valsts vietai globalizācijā. Pēc viņa teiktā, puse Francijas "dusmojas uz šo Eiropas ideju".

Francijas prezidenta kandidāts Emanuels Makrons - Sputnik Latvija
Pirmajā vēlēšanu kārtā Francijā uzvarējis Emanuels Makrons
"Tādējādi mums ir nepieciešams reformēt šo Eiropu, šādā situācijā mums ir nepieciešama jauna Eiropas Savienība, lai pasargātu mūsu tautu un noregulētu mūsu globalizāciju. Ja nākošajā dienā es nolemšu veikt nepieciešamos pasākumus un turpināšu esošo ES funkcionēšanu, tad es nodošu savu tautu, es negribu tā darīt, jo dienu vēlāk mēs dabūsim redzēt Frexit vai arī atkal "Nacionālo fronti"," paziņoja Makrons.

Makrona pretiniece — "Nacionālās frontes" partijas kandidāte Marina Lepēna savās daudzkārtīgās uzstāšanās ne reizi vien runāja, ka par savu uzdevumu viņa uzskata Francijas teritoriālās, ekonomiskās, valūtas un likumdošanas suverenitāti. Kā pirmais viņas plānos ievēlēšanas gadījumā ir referendums par Frexit.

Pagājušajā svētdienā, 23.aprīlī, Francijā notika pirmā prezidenta vēlēšanu kārta. Uz šo posteni pretendēja 11 kandidāti. Saskaņā ar IeM gala datiem, pirmajā kārtā uzvarēja "Uz priekšu" kustības līderis, bijušais valsts ekonomikas ministrs Emanuels Makrons, kurš saņēma 24,01% balsu. "Nacionālās frontes" partijas kandidāte Marina Lepēna saņēma 21,3%. Viņi abi iekļuva otrajā kārtā, kura notiks 7.maijā.

Ziņu lente
0