Izmeklēšanas komiteja vēlas saukt Jaceņuku pie atbildības par darbībām Čečenijā

© Sputnik / Александр Максименко / Pāriet pie mediju bankasUkrainas ekspremjers Jaceņuks
Ukrainas ekspremjers Jaceņuks - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Jesentuku tiesa aizmuguriski apcietināja Jaceņuku par apsūdzību bandītismā un kopš 21. februāra viņš izsludināts starptautiskā meklēšanā.

RĪGA, 29. aprīlis — Sputnik. Krievijas izmeklēšanas komiteja censtīsies saukt pie atbildības Ukrainas ekspremjeru Jaceņuku — tās rīcībā ir materiāli, kas pierāda viņa piedalīšanos sadursmēs Čečenijā 1994.-95. gada, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Izmeklēšanas komitejas (IK) oficiālo pārstāvi Svetlanu Petrenko.

Piektdien Krievijas Ģenerālprokuratūra paziņoja, ka nosūtījusi Interpolam materiālus Jaceņuka meklēšanai. Pēc pieteikuma kopijas saņemšanas Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs uzrakstījis vēstuli Interpola biroja vietējās nodaļas vadītājam, kurā paziņojis par politiskiem motīviem Jaceņuka lietā.

Nikolajs Azarovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Nikolajs Azarovs: gadsimta afēra un verdzība veselai paaudzei

"Krievijas Izmeklēšanas komiteja plāno panākt Jaceņuka saukšanu pie kriminālatbildības saskaņā ar Krievijas likumdošanu, izmantojot visus starptautiskajos aktos paredzētos tiesiskos līdzekļus," — sacīja Petrenko.

Pēc viņas teiktā, IK rīcībā pierādījumi par Jaceņuka līdzdalību vismaz divās bruņotas sadursmēs — 1994. gada 31. decembrī un 1995. gada februārī Minutka laukumā Groznijā, kā arī Krievijas kara gūstekņu spīdzināšanā un nošaušanā Groznijas pilsētas Oktjabrskij rajonā 1995. gada 7. janvārī.

Kā pastāstīja IK vadītājs Aleksandrs Bastrikins, pēc izmeklēšanas datiem, Jaceņuks soda vienību "Argo" un "Viking" sastāvos karoja Čečenijā pret Krievijas kareivjiem 1994.-1995. gadā, kad tur norisinājās antiteroristiskā operācija.

Ziņu lente
0