Dānija biedē savus karavīrus Igaunijā ar "krievu spiedzēm"

© Foto : pixabayAlus glāze
Alus glāze - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dānijas karavīri ir brīdināti: Tallinas un Tartu bāros viņus var gaidīt spiedzes, krievu spiedzes vai Krievijas piekritējas.

RĪGA, 23.aprīlis — Sputnik. Dānijas specdienesti brīdināja karavīrus, kuri dosies uz Igauniju NATO kontingenta sastāvā, ka Tallinas un Tartu bāros viņus var sagaidīt provokācijas no sievietēm, kuras ir krievu aģentes, jeb prokrieviski noskaņotas, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz dāņu izdevumu angļu valodā Copenhagen Post.

Dānijas Drošības un izlūkošanas dienests ir pilnībā pārliecināts, ka spiedžu agresīvo darbību un karavīru iebiedēšanas varbūtība ir ļoti augsta.

Ziņojumā, ko citē Copenhagen Post, teikts, ka Krievija var likt "medus slazdus" (tā sauc vervēšanas un militārpersonu diskreditēšanas metodes, kuras izlūkdienesti uztic sievietēm). Tas var notikt Tallinas un Tartu bāros, kur parasti pavada laiku NATO karavīri.

Dānijas aizsardzības ministrs Klauss HjortsFrederiksens paziņoja, ka šīm bažām ir pamatojums.

Briti arī ir iebiedēti

Martā Sputnik Igaunija paziņoja, ka līdzīgas norādes pirms došanās uz Igauniju saņēmuši arī britu karavīri. Viņiem tika sastādītas instrukcijas, kuras skaidro, kā uzvesties igauņu sabiedrībā, lai nekļūtu par spiegu upuriem.

Latvijas Aizsardzības ministrija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas Aizsardzības ministrija lūdz 8,9 miljonus Kanādas bataljona dislokācijai

Pirmkārt, britu karavīriem ieteikts uzmanīties no apkopējām un apkalpojošā personāla, bet pats galvenais ir ignorēt vietējos bāros vilinošās sievietes, kuras varot izrādīties Maskavas "štirlici brunčos".

Pirms došanās ceļā Lielbritānija saviem karavīriem paziņoja, ka Tallinā darbojoties Krievijas izlūkdienests, kurš mēģina noskaidrot informāciju par britu specvienībām. It īpaši viegli ietekmējami esot vientuļi vīrieši, tāpat kā vientuļas sievietes.

NATO britu karavīri informēti arī par iespējamiem kiberuzbrukumiem viedtālruņiem un Krievijas operatoru rīcībā esošo speciālo aprīkojumu, kas skenē datus un ielādē svešu IP adresi. Īpaši jāuzmanās, apmeklējot Interneta kafejnīcas.

Igaunijas Informācijas departamenta vadītājs Miks Marans arī brīdināja NATO karavīrus, ka Krievijas izlūkdienesti var sūtīt sievietes viņu vervēšanai, lai saņemtu pieeju viņu sociālo tīklu profiliem. Tāpat iespējamas kautiņu provokācijas turpmākai šantāžai vai negatīvas attieksmes izveidošanai pret NATO karavīriem vietējo iedzīvotāju vidū.

Ziņu lente
0