ANO tiesa pieņēmusi lēmumu par Ukrainas prasību pret Krieviju

CC BY 2.0 / sanjitbakshi / united nations flagФлаг Организации объединенных наций
Флаг Организации объединенных наций - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ANO Starptautiskā tiesa nav atbalstījusi Ukrainas paziņojumus par "agresiju", "okupāciju" vai par Krimas statusu, norādot, ka tie neattiecas uz lietas būtību.

RĪGA, 20. aprīlis — Sputnik. ANO Starptautiskā tiesa, izskatot Ukrainas prasību, nav ņēmusi vērā Ukrainas paziņojumus par "agresiju", "okupāciju" vai par Krimas statusu, informē Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Krievijas Ārlietu ministriju.

19. aprīlī ANO Starptautiskā tiesa pieņēma lēmumu jautājumā par Ukrainas prasību par pagaidu pasākumiem Ukrainas lietā pret Krieviju – Starptautiskās Konvencijas par cīņu pret terorisma finansēšanu (ICSFT) un Starptautiskās konvencijas par jebkuras rasu diskriminācijas izskaušanu (ICERD) pielietošanu.

Krievijas Ārlietu ministrija uzsvēra, ka "Ukrainas pretenzijas pret Krieviju no ICSFT viedokļa ir nepamatotas, tātad pagaidu pasākumu ieviešana nav pamatota, norādīts ĀM mājas lapā sociālajā tīklā Facebook.

"Tiesa aicināja strīdā iesaistītās puses strādāt ar Minskas protokolu pilnīgas izpildes mērķi, pie tam atzīstot, ka šos protokolus apstiprinājuši un parakstījuši arī Doņeckas un Luganskas pārstāvji, — faktu, ko cenšas noliegt Ukraina," – atzīmēja ĀM.

Jautājumā par Starptautisko konvenciju par jebkuras rasu diskriminācijas izskaušanu Starptautiskā tiesa neatbalstīja nevienu no Ukrainas pieprasītajiem pasākumiem.

"Svarīgi ir tas, ka Tiesa pieturējās pie principiāla viedokļa un neatbalstīja Ukrainas paziņojumus par it kā esošo "agresiju", "okupāciju" vai par Krimas statusu, uzskatot, ka tie neattiecas uz lietas būtību," – norādīja ministrijā.

Pie tam Starptautiskā tiesa pieņēma lēmumu par trim pagaidu pasākumiem atbilstoši Konvencijai: viens attiecas uz izglītības pieejamību ukraiņu valodā, otrs – uz Krimas tatāru kopienas iespējām veidot savas pārstāvju organizācijas, un trešais, adresēts Ukrainai un Krievijai, – neveikt pasākumus, kas varētu novest pie strīda saasināšanās.

Ziņu lente
0