Ziemeļkoreja nosaukusi aviācijas trieciena mērķus ASV agresijas gadījumā

© Sputnik / Andrey IvanovZiemeļkoreja. Foto no arhīva
Ziemeļkoreja. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemeļkorejas atbildes rīcība ietvers preventīvos triecienu variantus uz sauszemes, jūras un gaisā.

RĪGA, 15.aprīlis — Sputnik. Ja no Vašingtonas puses būs agresija, Ziemeļkoreja uzbruks militārajām bāzēm un prezidenta rezidencei Seulā, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Korejas Tautas armijas Ģenerālštābu.

"Visas politiski, ekonomiski un militāri provokatīvās mahinācijas uzreiz pārtrauks mūsu spēcīgā armija un tauta," — tiek uzsvērts Korejas Centrālās ziņu aģentūras kanālos sniegtajā ziņojumā.

Ziemeļkoreja. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ziemeļkoreja atbildēja uz ASV preventīvo triecienu draudiem

Kā atzīmē Ģenerālštāba pārstāvis, Ziemeļkorejas atbildes rīcība ietvers preventīvos triecienus uz sauszemes, jūras un gaisā.

Kā iespējamie objekti tika nosauktas ASV militārās bāzes Osanā, Kunsanā un Phenthekā, kā arī prezidenta rezidence "Čhonvade", kuras KTA Ģenerālštābs draud "dažu minūšu laikā pārvērst pīšļos". Viņi aicina nepiemirst, ka Ziemeļkorejas raķetes ir notēmētas gan uz amerikāņu bāzēm Japānā, gan ASV teritorijā.

Pie tam Ģenerālštābs paziņoja, ka ir gatavs izdarīt triecienu amerikāņu lidmašīnu bāzes kuģim "Carl Vinson".

Iepriekš mediji paziņoja, ka ASV varētu pieņemt lēmumu par preventīvu triecienu Ziemeļkorejai, lai apturētu kārtējos Phenjanas kodolieroču izmēģinājumus.

Tiek atzīmēts, ka ASV jau ir nosūtījuši divus eskadras kuģus Ziemeļkorejas krastu virzienā. Ar spārnotajām raķetēm "Tomahawk" bruņotie kuģi atrodas 300 jūdžu attālumā no paredzēto izmēģinājumu iespējamās vietas.

Ziņu lente
0