Birģermeistari Vācijā sūdzas Merkelei par naudas trūkumu bēgļiem

© Sputnik / Екатерина Соловьева / Pāriet pie mediju bankasБеженцы с Ближнего Востока у выставочного центра в Гамбурге
Беженцы с Ближнего Востока у выставочного центра в Гамбурге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Naudas nepietiek valodas kursiem, papildu sociālajiem darbiniekiem, jauniem bērnudārziem.

RĪGA, 13. aprīlis – Sputnik. Vācijas pilsētu un ciemu birģermeistari sūdzas Angelai Merkelei par naudas trūkumu bēgļu uzturēšanai, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz avīzi Bild. Pagājušā gada laikā federālās varas iestādes piešķīra 4,5 miljardus eiro bēgļu uzturēšanai, tomēr daļa šīs naudas "nesasniedza adresātus".

"Iemesls: vietējās valdības bieži nenodod naudu pilsētām un kopienām, jo viņu birokrātija strādā pārāk lēni un ar šo naudu viņi labprātāk aizlāpa caurumus savā budžetā," — raksta izdevums.

Министр финансов Германии Вольфганг Шойбле - Sputnik Latvija
Politika
Šeible ieteicis pamest Eiropu migrantiem, kuri iebilst pret tās dzīvesveidu
"Līdz 2017. gada beigām mums būs jāpiešķir bēgļu uzturēšanai aptuveni 18 miljonus eiro. Līdz šim esam saņēmuši 14 miljonus no federācijas, un 4 miljoni paliek deficītā! Tas ir skumji, bet kopienas ir pēdējās barības ķēdē," – paziņoja izdevumam Langenfeldas (Ziemeļreina-Vestfālene) pilsētas birģermeistars Franks Šnaiders. Hemingenas (Lejassaksija) birģermeistars Klauss Dīters Šahtgaida paziņoja, ka viņa pārveldei trūkst apmēram 620 tūkstoši eiro, šogad paredzēts izmaksāt 3 miljonus, bet kasē ir tikai 2,38 miljoni.

"Mums ir nepieciešama nauda valodu kursiem, papildu sociālajiem darbiniekiem, jauniem bērnudārziem," – paskaidroja pilsētas galva.

Par līdzīgām problēmām runā arī citi Vācijas birģermeistari.

Pašreizējā migrācijas krīze ir lielākā kopš Otrā pasaules kara, to izraisījuši pirmkārt, militārie konflikti un ekonomiskās problēmas Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas valstīs

Ziņu lente
0