Politika

Mediji noskaidrojuši, kā Ivanka Trampa ietekmējusi lēmumu par raķešu triecienu Sīrijā

© AFP 2023 / TIMOTHY A. CLARYDonalds Tramps sarunājas ar savu meitu Ivanku
Donalds Tramps sarunājas ar savu meitu Ivanku - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji informē, ka ASV prezidenta Donalda Trampa lēmumu par raķešu triecienu Sīrijas aviācijas bāzei lielā mērā ietekmējusi viņa meita Ivanka.

RĪGA, 11. aprīlis — Sputnik. ASV prezidenta meitas Ivankas Trampas reakcija uz informāciju par ķīmisko uzbrukumu Idlibas pilsētā Sīrijā ietekmējusi valsts vadītāja lēmumu par raķešu uzbrukumu Sīrijā, informē RIA Novosti, atsaucoties uz Sunday Times.

Homsas pilsēta Sīrijā - Sputnik Latvija
ASV izdarījušas raķešu triecienu Sīrijas aviācijas bāzei

Britu izdevums vēsta, ka aptuveni diennakti pirms raķešu trieciena Lielbritānijas vēstnieks ASV Kims Derroks nosūtījis ziņojumu valsts ārlietu ministram Borisam Džonsonam un premjerministrei Terēzai Mejai, kurā izteica pieņēmumu par to, ka ASV izvērtē karadarbības iespējas Sīrijā.

Vēstulē paskaidrots, kāpēc ASV prezidents Donalds Tramps, iespējams, mainījis viedokli Sīrijas jautājumā, informē avīze.

Pēc Sunday Times avotu informācijas, depešā Derroks atzīmējis Trampa meitas Ivankas ietekmi. piemēram, vēstnieks norādījis uz Ivankas publikāciju Twitter, kurā viņa paziņojusi, kā viņu apbēdinājušas un sadusmojušas fotogrāfijas no Sīrijas pēc "baismīgā ķīmisko ieroču pielietojuma".

​"Ar diplomātisko vēstuli pazīstami avoti informē, ka Ivankas satraukums lielā mērā ietekmējis situāciju Ovālajā kabinetā. Ministriem ziņots, ka administrācijas reakcija bija "skarbāka nekā bijis gaidāms", — informē avīze.

Ceturtdienas naktī ASV izdarīja spārnoto raķešu triecienu Šairatas aerodromam Homsas provincē Sīrijā, no kura it kā esot noticis uzbrukums ar ķīmiskajiem ieročiem Idlibas provincē. Pentagons ziņoja, ka raķešu trieciens mērķēts uz Šairata aerodromu Homsas provincē. Informācija liecina, ka trieciens izdarīts ar spārnotajām raķetēm, ar ko bruņoti ASV JKS kuģi. Pentagons norādīja, ka palaistas 59 raķetes.

Homsas gubernators informēja, ka nogalināti septiņi cilvēki: pieci karavīri un divi civilie — netālā ciema iedzīvotāji. Pēc Krievijas AM informācijas divi Sīrijas karavīri pazuduši bez vēsts, četri gājuši bojā, bet seši — guvuši apdegumus, dzēšot ugunsgrēkus. Sīrijas bruņotie spēki informēja, ka bojā gājuši 10 Sīrijas karavīri.

Ziņu lente
0