Krievijas vēstniecība gaida datus par Oslo aizturēto Krievijas pilsoni

© AP Photo / Fredrik Varfjell Policija Oslo, Norvēģijā. Foto no arhīva
Policija Oslo, Norvēģijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Norvēģijas policijas drošības dienesta pārstāvji informēja par Krievijas Federācijas pilsoņa aizturēšanu, tomēr dokumenti, kas apliecinātu viņa Krievijas pilsonību, netika iesniegti.

RĪGA, 10. aprīlis — Sputnik. Sestdien vēlu vakarā Oslo policija aizturējusi aizdomīgu jaunekli, kurš atstājis nelielu priekšmetu zem tilta pār Akserelvas upi, vēsta RIA Novosti.

Jauneklis tika nogādāts policijā, rajons — aplenkts, notikuma vietā ieradušies speciālisti, kuri sarīkoja priekšmeta kontrolētu spridzināšanu. Aizturēts izrādījās ieceļotājs no Krievijas, kurš bija pieteicis patvēruma statusu. Kā informē speciālie dienesti, jaunais cilvēks sagatavojis primitīvu nelielas jaudas spridzekli. Šīs rīcības iemesli pagaidām nav skaidri, norāda policijā.

Norvēģijas policijas drošības dienesta pārstāvji pēc pārrunām ar Krievijas vēstniecību Oslo informēja par 2000. gadā dzimuša Krievijas Federācijas pilsoņa aizturēšanu, tomēr dokumenti, kas apliecinātu viņa Krievijas pilsonību, netika iesniegti, raksta Krievijas diplomātiskā misija Oslo savā Facebook lapā.

"Tikšanās laikā norvēģu varas nav iesniegušas dokumentus, kas apliecinātu, ka aizdomās turamais ir Krievijas pilsonis. Tika solīts izdarīt to tuvākajā laikā," — norādīja vēstniecībā.

Tomēr saskaņā ar Krievijas diplomātu datiem, aizturētais tiešām ir Krievijas pilsonis, kurš dzīvo Norvēģijā kopā ar vecākiem.

Jaunajam cilvēkam ir piedāvāts norvēģu advokāts.
"Vēstniecība sazinās ar attiecīgām Norvēģijas iestādēm. Mēs turpinām censties noskaidrot visus lietas apstākļus," — komentēja vēstniecībā.

Aizturētā advokāts notikušo skaidro ar "zēnisku draiskulību", tomēr jaunajam cilvēkam uzrādīta apsūdzība par sprāgstvielu nelikumīgu glabāšanu, un viņam draud nopietns sods.

Ziņu lente
0