Pentagons saņēmis Krievijas notu par karstās sakaru līnijas darba pārtraukšanu

CC BY-SA 2.0 / David B. Gleason / The PentagonASV Aizsardzības ministrijas galvenā mītne
ASV Aizsardzības ministrijas galvenā mītne - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs paziņojis, ka AM pa militāri diplomātiskajiem kanāliem nosūtījusi Pentagonam notu par "karstās sakaru līnijas" darbības pārtraukšanu, kas izveidotas memoranda ietvaros par incidentu novēršanu Sīrijas gaisa telpā.

RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. Pentagons saņēmis Krievijas notu par karstās sakaru līnijas darba pārtraukšanu, aģentūru RIA Novosti informēja organizācijas oficiālā pārstāve Mišela Baldansa.

"Mēs esam saņēmuši korespondenci no Maskavas, taču niansēs neiedziļināsim," — viņa pastāstīja.

ASV uzbrukums aviācijas bāzei Sīrijā - Sputnik Latvija
Viedoklis
Eksperti: ASV gatavojas lielam karam

Iepriekš Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs informēja, ka AM pa militāri diplomātiskajiem kanāliem nosūtījusi Pentagonam notu par "karstās sakaru līnijas" kanālu darbības pārtraukšanu, kas izveidoti memoranda ietvaros par incidentu novēršanu Sīrijas gaisa telpā.

Pēc ASV raķešu trieciena Sīrijā Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka ar Vašingtonu parakstītais memorands par lidojumu drošību Sīrijā ir zaudējis jēgu. Viņš informēja, ka tehniskās iespējas informācijas apmaiņai par operācijām Sīrijā saglabājas, taču datu apmaiņa nenotiks.

Savtarpējās saprašanās memorands par incidentu novēršanu un aviācijas lidojumu drošību operācijās Sīrijas gaisa telpā Krievijas un ASV starpā noslēgts 2015. gada oktobrī. Puses regulāri piedalījās augsta līmeņa darba grupas videokonferencēs memoranda izpildes jautājumos. Pēdējā šāda veida konference notika 24. martā.

Homsas pilsēta Sīrijā - Sputnik Latvija
ASV izdarījušas raķešu triecienu Sīrijas aviācijas bāzei

Ceturtdienas naktī ASV izdarīja spārnoto raķešu triecienu Šairatas aerodromam Homsas provincē Sīrijā, no kura it kā esot noticis uzbrukums ar ķīmiskajiem ieročiem Idlibas provincē. Pentagons ziņoja, ka raķešu trieciens mērķēts uz Šairata aerodromu Homsas provincē. Informācija liecina, ka trieciens izdarīts ar spārnotajām raķetēm, ar ko bruņoti ASV JKS kuģi. Pentagons norādīja, ka palaistas 59 raķetes.

Homsas gubernators informēja, ka nogalināti septiņi cilvēki: pieci karavīri un divi civilie — netālā ciema iedzīvotāji. Pēc Krievijas AM informācijas divi Sīrijas karavīri pazuduši bez vēsts, četri gājuši bojā, bet seši — guvuši apdegumus, dzēšot ugunsgrēkus. Sīrijas bruņotie spēki informēja, ka bojā gājuši 10 Sīrijas karavīri.

Ziņu lente
0