"Londonai nekas nav sakāms": Lielbritānijas ārlietu ministrs atcēlis vizīti Krievijā

© JOE KLAMAR / AFPLielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons
Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas ārlietu ministra Borisa Džonsona vizītes Maskavā atcelšana liecina tikai par to, ka Londonai nav ko pateikt Krievijai, uzskata Krievijas Senāta loceklis Aleksejs Puškovs.

RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons atcēlis vizīti Krievijā sakarā ar situāciju Sīrijā, informē RIA Novosti.

"Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons publicējis paziņojumu, kad pieņēma lēmumu neapmeklēt Maskavu, kā bija plānots — 10. aprīlī," — teikts Lielbritānijas ĀM paziņojumā.

"Notikumi Sīrijā ir fundamentāli mainījuši situāciju. Patlaban mana prioritāte ir turpināt kontaktus ar ASV un citām valstīm "septītnieka" tikšanās priekšvakarā, kas ieplānota 10.-11. aprīlī, lai nodrošinātu koordinētu starptautisko atbalstu pamieram valstī un politiskā procesa pastiprināšanu. Es strādāšu, lai organizētu mūsu partneru — domubiedru tikšanos, kurā mēs varēsim apspriest turpmākos soļus," — norādīts Džonsona paziņojumā.

Rietumvalstis nosoda Krieviju par to, ka tā turpina atbalstīt Sīrijas prezidentu Bašaru Asadu, teikts Lielbritānijas ārlietu ministra paziņojumā.

"Mēs nosodām to, ka Krievija joprojām aizsargā Asada režīmu pat pēc ķīmisko ieroču pielietojuma pret civiliedzīvotājiem. Mēs aicinām Krieviju darīt visu iespējamo, lai nodrošinātu situācijas politisko noregulēšanu Sīrijā un darbu ar starptautisko sabiedrību ar mērķi panākt, lai šīs nedēļas šokējošie notikumi nekad neatkārtotos," — paziņojis britu politiķis.

ASV uzbrukums aviācijas bāzei Sīrijā - Sputnik Latvija
Viedoklis
Eksperti: ASV gatavojas lielam karam

Viņš piebildis, ka ASV valsts sekretārs Rekss Tillersons informēs Krievijas valdību par Rietumu viedokli Sīrijas jautājumā.

"Esmu detalizēti apspriedis plānus ar ASV valsts sekretāru Tillersonu. Viņš apmeklēs Maskavu saskaņā ar plāniem un pēc "septītnieka" tikšanās varēs Krieviju informēt par nepārprotamu un koordinētu viedokli," — teikts Džonsona paziņojumā.

Lielbritānijas vēstniecība informēja Krievijas ĀM par to, ka nākamnedēļas sākumā ieplānotā Lielbritānijas ārlietu ministra Borisa Džonsona vizīte tiek atcelta. Precīzs jaunas vizītes datums vēl nav zināms, sestdien informēja britu diplomātiskās misijas preses dienests.

Rietumi nav īpaši konsekventi

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova komentēja Lielbritānijas ārlietu ministra Borisa Džonsona vizītes Maskavā atcelšanu, atzīmējot, ka Rietumu ārpolitikai vairs nav raksturīga ne stabilitāte, ne konsekvence.

"Šī "vizītes atcelšana" sekoja nekavējoties pēc tās "atlikšanas". Lielbritānija nosauca atšķirīgus iemeslus," — informēja Zaharova.

"Rodas iespaids, ka mūsu rietumvalstu kolēģi dzīvo kaut kādā savā realitātē, kurā viņi vispirms cenšas vienpersoniski izstrādāt kolektīvus plānus, pēc tam tikpat vienpersoniski tos mainīt, izdomājot absurdus ieganstus," — piebilda Krievijas ĀM preses pārstāve.

Krievijas Senāta loceklis Aleksejs Puškovs uzskata, ka Lielbritānijas ārlietu ministra Borisa Džonsona vizītes Maskavā atcelšana liecina par to, ka Londonai nav nekā sakāma Krievijai, izņemot parastās apsūdzības.
"Džonsona vizītes Maskavā atcelšana tikai apliecina: Londonai nav nekā mums sakāma, izņemot parastās apsūdzības. Tukša laika tērēšana," — politiķis pavēstīja savā lapā Twitter.

"Džonsons: Tillersons paziņos Maskavai vienotu pozīciju. Tāpat Londona var ietaupīt arī uz citu braucienu rēķina: Tillersons visu pateiks par viņiem abiem," — piebilda Puškovs.

Ziņu lente
0