DeutscheBank pārtrauc attiecības ar Latvijas bankām

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas DeutscheBank, kas iesaistīta naudas atmazgāšanas darījumos ar Latvijas Trasta bankas starpniecību, izbeidz korespondenta attiecības ar visām Latvijas bankām.

RĪGA, 7.aprīlis — Sputnik. DeutscheBank pieņēmusi lēmumu par korespondentu attiecību pārtraukšanu ar Latvijas bankām, raksta Mixnews.lv.

Jau pagājušajā gadā DeutscheBank pārtrauca sadarbību ar dažām Latvijas bankām, kuru liela klientu daļa ir nerezidenti. Tagad DeutscheBank pieņēmusi lēmumu pilnībā pārtraukt sadarbību ar Latvijas bankām.

uzņēmuma Trasta Komercbanka karogs - Sputnik Latvija
Mediji: banka no Latvijas iesaistīta miljonu dolāru atmazgāšanas lietā

Šī gada sākumā Ņujorkas finanšu dienestu departaments lika DeutscheBank (DB) samaksāt 425 miljonus dolāru sodu par naudas atmazgāšanu. Pēc departamenta datiem, caur banku tika veiktas pretlikumīgas shēmas ("spoguļdarījumi"), ar kuru palīdzību atmazgāti 10 miljardi dolāru bankas nodaļās Maskavā, Londonā un Ņujorkā.

Nesenajā "Vispasaules mazgātavas" skandālā DeutscheBank bija starp ārvalstu bankām, kuras piedalījās naudas plūsmā no Krievijas cauri Latvijas Trasta bankai. Pēc tam LHV bankas direktors naudas atmazgāšanas apkarošanas jautājumos Aivars Pauls neizslēdza, ka DeutscheBank var pārtraukt starpniecību dolāru maksājumos Latvijā un Igaunijā.

Latvijas Komercbanku asociācijas pārstāvji paziņoja, ka DeutscheBank lēmums neietekmēs Latvijas banku darbību.

Ziņu lente
0