Financial Times: FIB izveidos speciālu "Krievijas" nodaļu

CC BY 2.0 / Cliff / Cliff J. Edgar Hoover FBI BuildingЭмблема Федерального Бюро Расследований США (ФБР)
Эмблема Федерального Бюро Расследований США (ФБР) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Esošie un bijušie FIB ierēdņi apgalvo: lietas izmeklēšanai par "Krievijas iejaukšanos" vēlēšanās nepieciešams centralizēta vadība.

RĪGA, 4. aprīlis — Sputnik. FIB plāno izveidot speciālu struktūrvienību, kas koordinēs lietas par "Krievijas iejaukšanos” vēlēšanās izmeklēšanu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Financial Times.

Hilarija Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Klintone vaino FIB vadītāju par sakāvi vēlēšanās

Pēc izdevuma informācijas avotu datiem, nodaļas darba mērķis būs nodrošināt FIB direktoram Džeimsam Komijam papildu iespējas piekļuvei izmeklēšanas detaļām.

"Tā (struktūrvienība – red.) ir paredzēta resursu palielināšanai," – teica viens no FIB aģentiem.

Kā raksta izdevums, parasti birojs veic izmeklēšanu vienā no saviem 56 ofisiem. Tomēr esošie un bijušie FIB ierēdņi apgalvo: lietas izmeklēšanai par "Krievijas iejaukšanos" vēlēšanās nepieciešams centralizēta vadība.

Financial Times norāda, ka apakšnodaļa atradīsies FIB galvenajā mītnē Vašingtonā un sāks darbu nākammēnes.

Paredzams, ka dienesta darbību kontrolēs pretizlūkošanas speciālists, kurš par paveikto darbu reizi nedēļā ziņos Komijam un katru dienu – FIB direktora vietniekam Endrjū Makeibam. Kopumā nodaļā strādās aģenti no visas valsts.

Federālā izmeklēšanas biroja (FIB). Foto no arhīva - Sputnik Latvija
FIB direktors iebildis pret Krievijas apsūdzēšanu hakeru uzbrukumos

Pēc izdevuma datiem, FIB izmeklētāji arī izvērtēs krimināllietas ierosināšanas iespēju. Tomēr lielākā daļa pesimistiski vērtē tamlīdzīgas izredzes, ņemot vērā to, cik sarežģīti būtu saņemt pierādījumus no Krievijas.

Iepriekš FIB direktors Džeimss Komijs apstiprinājis, ka birojs izmeklē "Krievijas iejaukšanos" vēlēšanās un "Trampa priekšvēlēšanu kampaņas sakarus ar Krieviju".

Krievijas valdība jau vairākkārt ir noliegusi amerikāņu specdienestu apvainojumus par iejaukšanos citu valstu iekšējās lietās. Kremlis norāda, ka mediju apgalvojumi par to, ka Donalda Trampa štāba pārstāvji esot pastāvīgi sazinājušies ar Krievijas izlūkdienestiem, ir nepamatoti.

Ziņu lente
0