NATO valstis uzskata "Iskanderus" par drošības apdraudējumu

© Пресс-служба Минобороны РФ / Pāriet pie mediju bankasKomplekss "Iskander M". Foto no arhīva
Komplekss Iskander M. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Krievijas Ārlietu ministrijas Eiropas sadarbības departamenta direktors Andrejs Keļins informēja, ka Maskava neatskaitīsies jautājumā par kompleksu "Iskander" izvietošanu Kaļiningradā.

RĪGA, 3. aprīlis — Sputnik. NATO valstis uzskata, ka Krievijas raķešu kompleksu "Iskander" izvēršana Kaļiņingradas apgabalā rada draudus to drošībai, paziņoja alianses ģenerālsekretāra vietniece Roza Gotemellere intervijā avīzei "Kommersant", vēsta RIA Novosti.

Iepriekš Krievijas Ārlietu ministrijas Eiropas sadarbības departamenta direktors Andrejs Keļins informēja, ka Maskava neatskaitīsies jautājumā par kompleksu "Iskander" izvietošanu Kaļiningradā.

"Neviens neapstrīd to, ka Kaļiņingradas apgabals ir Krievijas teritorija. Taču raķešu kompleksu "Iskander" izvietošana apliecina militarizācijas un kontroles pastiprināšanas tendenci… gaisa telpā. Daudzi alianses locekļi, Krievijas kaimiņvalstis, uzskata, ka tā rada draudus viņu drošībai," — paziņoja Gotemellere.

Оперативно-тактические ракетные комплексы Искандер-М - Sputnik Latvija
Krievijas un NATO Padomes sēdē informācija par "Iskanderiem" Kaļiņingradas apgabalā netiks sniegta

Iepriekš Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprināja mediju informāciju par mobilo raķešu kompleksu "Iskander M" pārdislokāciju uz Kaļiņingradas apgabalu. Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis Igors Konašenkovs informēja, par to, ka mobilais komplekss un raķešu vienības pilnveido savas iemaņas. Viņš piebilda, ka "neviens nav centies turēt noslēpumā kompleksa transportēšanu", vēl vairāk, viens no "Iskanderiem" ar nodomu izvietots zem amerikāņu izlūkpavadoņa orbītas, lai precizētu šī kosmiskā aparāta darbības parametrus.

Ziņas par to, ka Baltijas valstis un Polija it kā esot apdraudētas no Maskavas puses, skanējušas arī iepriekš, lai arī Krievija vairākkārt paskaidrojusi, ka valsts neplāno nekādus uzbrukumus NATO valstīm. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka Ziemeļatlantijas alianse par to ir ļoti labi informēta, taču vienkārši izmanto ieganstu, lai izvietotu lielāku skaitu tehnikas un karavīru pie Krievijas robežas.

Ziņu lente
0