Džonsons solījis, ka Lielbritānija turpinās atbalstīt Eiropas drošību

© REUTERS / Umit BektasLielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons
Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Boriss Džonsons solījis atbalstīt Eiropas drošību un aizsardzību, jo, viņaprāt, tas attiecas uz visas transatlantiskās zonas drošību un labklājību.

RĪGA, 2. aprīlis — Sputnik. Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons uzskata, ka viņa valsts ieguldījumus Eiropas drošībā ir neapstrīdams.

Šonedēļ Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja, uzstājoties parlamentā, paziņoja, ka pēc izstāšanas no ES Lielbritānija turpinās spēlēt vienu no galvenajām lomām Eiropas drošības nodrošināšanā, kā arī paliks aktīvs NATO dalībnieks, vēsta RIA Novosti.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja - Sputnik Latvija
Times: Lielbritānijā iecelts ministrs "kaitniecības" apkarošanai

"Mēs apsolām beznosacījuma ieguldījumu Eiropas drošībā un aizsardzībā, jo mēs tiešām uzskatām, ka tas attiecas uz visas transatlantiskās zonas drošību un labklājību," — teica Džonsons intervijā franču laikrakstam Le Figaro. Viņš arī noraidīja pieņēmumu, ka Londona cenšas izmantot sadarbību drošības jomā, kā darījumu sarunās par Brexit.

Iepriekš britu mediji novērojuši, ka Lielbritānijas premjerministre Meja savā runā parlamentā un vēstulē ES vadībai vairākkārt uzsvēra tirdzniecības jautājumu saistību ar sadarbību drošības jomā pēc Brexit. Vienlaikus viņa atzīmēja, ka ES atteikuma no kooperācijas gadījumā ES drošības līmeņa samazināšana būs aktuāla gan ES, gan Lielbritānijas. Mediji novērtēja to kā šantāžu, bet IeM vadītāja Ambera Rada pat bija spiesta taisnoties par savas priekšnieces vārdiem Sky News ēterā.

Ziņu lente
0