ASV vairs neuzskata par prioritāru Sīrijas prezidenta atkāpšanos

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasSīrijas prezidents Bašars Asads
Sīrijas prezidents Bašars Asads - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons paziņojis, ka Sīrijas prezidenta Bašara Asada likteni jālemj Sīrijas tautai.

RĪGA, 31. marts — Sputnik. Sīrijas prezidenta Bašara Asada atkāpšanos ASV vairs neuzskata par prioritātu uzdevumu, ceturtdien informēja ASV pastāvīgā pārstāve ANO Nikija Heilija, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reuters.

"Mēs vairs neuzskatām par prioritātu uzdevumu Asada novākšanu," — skaidroja Heilija nelielai žurnālistu grupai. "Mūsu prioritāte — reāli saprast, ko darīt, ar ko mums strādāt, lai mainītu Sīrijas tautas dzīvi," — Heilijas teikto citēja aģentūra.

"Mēs nevaram pievērst visu uzmanību Asadam, kā to darīja bijusī administrācija," — viņa uzsvēra.

Сирийский правительственный флаг в разрушенном Алеппо - Sputnik Latvija
Savās mājās atgriezušies vairāk nekā 12 tūkstoši Austrumu Alepo iedzīvotāju

Ceturtdien, atrodoties oficiālā vizītē Turcijā, ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons paziņojis, ka Sīrijas prezidenta Bašara Asada likteni jālemj Sīrijas tautai.

Amerikāņu amatpersonu paziņojumi par Sīrijas prezidenta Bašara Asada tālāko likteni liecina par to, ka tiek atzīts SAR prezidenta spēks un nolemts atteikties no iepriekšējā ASV prezidenta Baraka Obamas politikas, kas cietusi sakāvi, ASV valsts sekretāra un pastāvīgās parstāves ANO teikto komentēja Krievijas Valsts domes deputāts Aleksejs Puškovs.

"ASV vairs neuzskata Asada gāšanu par savu prioritāti Sīrijā. Šīs pārmaiņas liecina, ka atzīts viņa spēks un nolemts atteikties no Obamas politikas, kas cietusi sakāvi," — uzrakstīja Puškovs savā mikroblogā Twitter.

Politiķis atgādināja, ka 2012. gadā, kad Obama paziņojis, ka Sīrijas prezidenta dienas ir skaitītas, viņš nav ņēmis vērā Krieviju. "Tagad viņam (Obamam — red.) ir pietiekami daudz laika skaitīt Asada dienas. Ka tik viņam skaits nenojuktu," — noslēgumā piebilda senators.

Ziņu lente
0