Pentagons komentējis mācības Vācijā ar "krievu" statistiem

© 1st Brigade Combat Team, 1st Cav DivMilitārās mācības Vācijā. Foto no arhīva
Militārās mācības Vācijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas kadru aģentūra Optronic HR apstiprināja, ka tiek meklēti statisti amerikāņu militārajām mācībām Vācijā ar krievu valodas zināšanām.

RĪGA, 31. marts — Sputnik. Vācijā dislocēto ASV spēku mācības ar krieviski runājošajiem statistiem nav organizētas ar mērķi gatavoties kaut kādām darbībām, aģentūrai RIA Novosti apgalvoja oficiālais Daudznacionālā karavīru mācību centra Vācijā pārstāvis, ASV Sauszemes spēku kapteinis Kriss Bredlijs.

Amerikāņu karavīri mācībās. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV militārajām mācībām Vācijā meklē statistus ar krievu valodas zināšanām

Iepriekš Vācijas kadru aģentūra Optronic HR apstiprināja, ka tiek meklēti statisti amerikāņu militārajām mācībām Vācijā ar krievu valodas zināšanām. Atalgojums sastāda 88-120 eiro dienā, mācības ilgs divas nedēļas. Līdztekus krievvalodīgajiem statistiem tiek pieņemti interesenti ar poļu vai čehu valodas zinašanām. Aģentūras mājas lapā norādīts, ka statisti vajadzīgi "lomu spēlēm ASV armijas treniņos". Ar viņu palīdzību tikšot "pārstāvēti civilie iedzīvotāji krīzes pārņemtajos reģionos un tādējādi tiks panākts realitātei tuvs mācību scenārijs karavīriem — optimāla sagatavošanās viņu ārvalstu misijām"

"Savā centrā cenšamies sagatavot karavīrus ar realitātei maksimāli tuvām metodēm, lai garantētu, ka viņi spēs rīkoties dažādās situācijās," — skaidroja militārpersona, komentējot sludinājumu Berlīnes oficiālajā mājas lapā par statistiem ar krievu valodas zināšanām, kam būs jāpiedalās mācībās no 26. aprīļa poligonā netālu no Nirnbergas.

Militārās mācības Vācijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Vai Bundesvērs spēs aizsargāt Vāciju un Eiropu

Viņš atzīmēja, ka šie scenāriji nenozīmējot nekādu sagatavošanos, taču izstrādāti ar mērķi, lai amerikāņu karavīri un sabiedrotie būtu gatavi risināt visas problēmas, ar kurām tie varot saskarties pasaulē.

Bredlijs atgādināja, ka "amerikāņu karavīri un viņu sabiedrotie gatavojas šajā poligonā no 1952. gada".

"Apstākļos, kad pasaule ir mainījusies, esam mainījuši mūsu sagatavošanās fokusu. Nesenajās mācībās piedalījās 1250 karavīri no Kanādas, Čehijas, Igaunijas, Francijas, Ungārijas, Vācijas, Itālijas, Maķedonijas, Latvijas, Nīderlandes un Slovēnijas," — viņs atgādināja.

Pēc viņa vārdiem, dažādās valodās runājoši cilvēki un dažādi sabiedrotie mācībās nodrošina scenārija kompleksu.

Ziņu lente
0