Mācības "Rietumi 2017": zaldāts guļ – demogrāfija aug

© Sputnik / Николай Хижняк / Pāriet pie mediju bankasKrievijas un Baltkrievijas kopīgās mācības Uļjanovskas apgabalā
Krievijas un Baltkrievijas kopīgās mācības Uļjanovskas apgabalā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2017. gada rudenī ieplānotās Baltkrievijas un Krievijas kopīgās militārās mācības "rada bažas" ne tikai NATO valstu ekspertu prātos, bet arī opozīcijā esošo pašas Baltkrievijas iedzīvotāju aprindās.

RĪGA, 31. marts — Sputnik, Valentīns Rožencovs. Baltkrievijas galvenās bailes saistītas ar lielo Krievijas karavīru skaitu, kas pieteikti mācībām. Ja nu viņi paliks valstī, ja nu tas ir pasākuma "Rietumi 2017" slepenais mērķis — tādi jautājumi nedod mieru satrauktajiem aktīvistiem.

Krievijas vēstnieks Baltkrievijā Aleksandrs Surikovs norāda, ka tādas bažas ir muļķīgas. Krievijai nav nekādu nodomu atstāt savus spēkus Baltkrievijas teritorijā pēc kopīgo mācību noslēguma. No otras puses, Aleksandrs Surikovs joko, ka karavīru iespējama aizkavēšanās uz zināmu laiku nestu tikai pozitīvu rezultātu.

"Es priecātos, ja daži no viņiem pēc demobilizācijas paliktu šeit. Pieaugtu dzimstība. Kad tādas pašas mācības notiks Krievijā, būtu labi, ja baltkrievu puiši pēc demobilizācijas paliktu tur, celt dzimstību," — jokoja diplomāts.

Pagaidām nav zināms, vai Krievijas vēstnieka vārdi ir nomierinājuši Rietumus un vietējos baltkrievu aktīvistus, taču prakse liecina: karavīru vēlme apmierināt vairošanās instinktu ir labi pazīstama arī NATO valstu virsniekiem.

Militārās mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Amerikāņu ģenerālis aicinājis Krieviju organizēt "pārskatāmas" mācības

Atliek tikai atcerēties Igaunijas Informācijas departamenta vadītāja Mikija Marrana teikto pēc astoņu simtu britu karavīru ierašanās valstī.

Mikijs Marrans saprata, ka jaunie karavīri nespēs nosēdēt kazarmās armijas bāzēs, — instinkta dzīti, viņi pārvietosies pa Igaunijas pilsētām un dos priekšroku bāriem un krogiem, tāpēc pieļāva, ka Krievija to noteikti izmantos un izmantos "saldā slazda" metodi, lai provocētu kautiņus starp vietējiem iedzīvotājiem un britu karavīriem. Saskaņā ar "saldā slazda" metodi specdienesti nosūta pie karavīriem izklaides iestādē īpaši apmācītu sievieti, kura kļūst par slaktiņa katalizatoru.

Ziņu lente
0