Meldonijs organismā saglabājas gadu

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Pāriet pie mediju bankasMeldonijs
Meldonijs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federālā biomedicīnas aģentūra iesniegusi WADA pierādījumus tam, ka meldonijs gadu saglabājas cilvēka organismā.

RĪGA, 31. marts — Sputnik. Krievijas Federālā biomedicīnas aģentūra (FBA) nolēmusi pierādīt, ka meldonijs organismā saglabājas gadu, informē RIA Novosti.

FBA vadītājs Vladimirs Uiba paskaidrojis, ka šie pierādījumi ļaus izslēgt preparātu no Pasaules antidopinga aģentūras aizliegto vielu saraksta.

"…Mēs pierādīsim, ka tas (meldonijs — red.) paliek (organismā — red.) arī pēc gada, jo mēs to saprotam. Tātad tas jāizslēdz no aizliegto vielu saraksta un jāattaisno visi mūsu sportisti, kuri sodīti kā pārkāpēji," — pavēstīja Uiba.

Meldonijs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
WADA iekļāva meldoniju aizliegto vielu sarakstā 2017.gadam

2016. gada sākumā Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) iekļāva meldoniju aizliegto vielu sarakstā, jo tika saņemti pierādījumi tam, ka "sportisti to izmanto savu rezultātu uzlabošanai".

Meldonija pēdas tika atrastas daudzu Krievijas sportistu organismā, taču vairāki no viņiem paziņoja, ka pārtraukuši preparāta lietošanu ilgu laiku pirms tā iekļaušanas aizliegto vielu sarakstā.

Kā viena no pirmajām par meldonija lietošanu tika diskvalificēta tenisiste Marija Šarapova. Viņa tika atstādināta no sacensībām uz diviem gadiem un palaida garām Olimpiskās spēles Riodežaneiro.

Taču nebūt ne visiem sportistiem ir aizliegts lietot meldoniju. Nacionālā Hokeja līga (NHL) saviem spēlētājiem paziņoja, ka meldonijs nav dopings un atļāva to lietot.

Pērnā gada rudenī Latvijas farmaceitiskā uzņēmuma "Grindeks" vadība, kurā tiek ražots "Mildronāts", tikās ar WADA pārstāvjiem, taču meldonija izslēgšanu no aizliegto vielu saraksta panākt neizdevās, un 2017. gadā tas joprojām palicis aizliegto vielu sarakstā.

Ziņu lente
0