Kijeva gatava "Eirovīzijai": cenas viesnīcās pieaugušas divkārt

© Sputnik / Алексей Фурман / Pāriet pie mediju bankasKijeva
Kijeva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tikai nepilns mēnesis atlicis līdz konkursam "Eirovīzija 2017", taču Kijeva jau ir gatava uzņemt viesus no visas Eiropas.

RĪGA, 30.marts — Sputnik. Oficiālā "Eirovīzijas" atklāšanas ceremonija ieplānota 7.maijā. Pilsētas varas iestādes cer, ka mūzikas festivālu apmeklēs ap 20 tūkstoši ārzemju tūristu, un vēl 60 tūkstoši viesu gaidīti no citiem Ukrainas reģioniem, vēsta Sputnik Moldova.

Turklāt lielākā daļa viesnīcu, gaidot pieprasījuma pieaugumu, paaugstinājušas numuru cenas festivāla perioda laikā vidēji divas reizes.

Konkursa fināla laikā pieczvaigžņu viesnīcas numurs vai Premium klases apartamenti maksās 380-500 eiro, trīs un četru zvaigžņu viesnīca vai vidējās klases dzīvoklis maksās no 65 līdz 270 eiro. Guļamvietu hostelī vēl var atrast par 5-20 eiro.

Eirovīzijas organizācijas komiteja apsolīja panākt Krievijas dalību konkursā

Šobrīd jau ir jūtams vietu trūkums Kijevas pieczvaigžņu viesnīcās un nedārgos hosteļos, kamēr vidējā mitekļu cenu segmentā piedāvājumu skaits ir pietiekošs, atzīmē RIA Novosti.

Viens no numuru deficīta iemesliem pieczvaigžņu viesnīcas ir tas, ka visas sešas Kijevas augstākās kategorijas viesnīcas ir rezervētas "Eirovīzijas" oficiālo delegāciju izmitināšanai. Taču nav problēmu ar vietu rezervēšanu konkursa pusfinālu laikā. Viesnīcas numurs izmaksās 327 — 410 eiro.

Grūtāk atrast naktsmītni būs tūristiem ar ierobežotu budžetu. No 15 Kijevas hosteļiem tikai trijos vēl ir palikušas brīvas vietas.

Toties tirgus piedāvā pietiekoši nedārgas viesnīcas.
Numurs trīszvaigžņu viesnīcā Kijevas centrā izmaksās 70-90 eiro. Eirovīzijas fani, kuru rīcībā nav lielas naudas summas, var mēģināt noīrēt nedārgu dzīvokli, taču centrā atrast lētus apartamentus būs pagrūti.

Ziņu lente
0