Drosmīgs lēmums: vēlēšanu priekšvakarā Marina Lepēna apmeklē Maskavu

© AFP 2023 / JEAN-FRANCOIS MONIERFrancijas "Nacionālās frontes" līdere Marina Lepēna
Francijas Nacionālās frontes līdere Marina Lepēna - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas "Nacionālās frontes" līdere, valsts prezidenta kandidāte Marina Lepēna 24. martā devusies vizītē uz Maskavu.

RĪGA, 24. marts — Sputnik. Francijas "Nacionālās frontes" līdere Marina Lepēna apmeklē Krievijas galvaspilsētu pēc Valsts domes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētāja Leonīda Slucka ielūguma saskaņā ar Valsts domes deputātu un Francijas Republikas politisko aprindu sadarbības pasākumiem, informē Vladimirs Ardajevs, RIA Novosti komentētājs.

Franču politiķe plāno piedalīties Starptautisko lietu komitejas sēdē un tikties ar Valsts domes vadību. Tiks apspriesti aktuāli starptautiskie jautājumi, piemēram, terorisma apkarošana, kā arī Krievijas un Francijas sadarbība.

Сергей Лавров о перспективах сотрудничества с новой администрацией США - Sputnik Latvija
Politika
Sergejs Lavrovs: Krievija ir gatava apspriest ar ASV kodolieroču skaita samazināšanu

Lepēnas vizīte ieplānota nepilnu mēnesi pirms balsojuma Francijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā — tā notiks 23. aprīlī. Vēlēšanu otrā kārta notiks 7. maijā.

Cīnītāja pret globālismu

Marina Lepēna ir ultralabējā politiķe, nacionāliste, kas iebilst pret migrantu pieplūdumu un Francijas islamizāciju, ierosina valsts izstāšanos no Eiropas Savienības un atteikšanos no vienotās Eiropas valūtas, pauž uzskatu par Francijas neatkarīgas ārpolitikas nepieciešamību. Viņa ir globālisma pretiniece un ierosina stiprināt attiecības ar Krieviju — politiķe atzīst Krievijas tiesības uz Krimu un protestē pret ierobežojošajiem pasākumiem, kas noteikti pret Krievijas Federāciju.

Marinas Lepēnas vizīte Krievijā neilgi pirms vēlēšanām ir riskanta iecere, jo vēlme uzlabot attiecības ar Maskavu var dārgi maksāt ikvienam kandidātam. To uz savas ādas pilnā mērā ir izjutis Francijas prezidenta kandidāts no Republikāņu partijas Fransuā Fijons, kurš priekšvēlēšanu sacīkšu sākumā stabili ieņēma otro vietu vēlēšanu reitingos, un otrajā tūrē viņam tika prognozēta pārliecinoša uzvara.

Francijas prezidentka kandidāts Emanuels Makrons - Sputnik Latvija
Makrons aicinājis Franciju neuzlabot attiecības ar Krieviju

Tiesa, 48 gadus vecā Marina Lepēna ne vienu reizi vien ir demonstrējusi stingru raksturu un "biezu ādu". Arī pret Marinu Lepēnu ierosināta vesela virkne krimināla rakstura izmeklēšanu. Pret viņu izvirzītas pretenzijas, kas ļoti atgādina apsūdzības, kas patlabam izvirzītas arī pret viņas sāncensi Fijonu: bijušais Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Mārtins Šulcs tur Lepēnu aizdomās par to, ka viņa no ES budžeta apmaksājusi savu partijas funkcionāru darbu, kuri nekad nav pat parādījušies Strasbūrā. Viņš pieprasījis atmaksāt Eiropas Parlamentam aptuveni 300 tūkstošus eiro.

Taču skandāli Lepēnas priekšvēlēšanu reitingu ietekmē ļoti vāji. Domājams, atšķirībā no Fijona, tas saistīts ar "Nacionālās frontes" elektorāta īpatnībām. Tāpēc, iespējams, arī vizīte Maskavā un tikšanās ar politiķiem no Krievijas, diezin vai negatīvi ietekmēs Marinas Lepēnas vēlēšanu kampaņas panākumus.

Ziņu lente
0