Fransuā Fijons lūdz uzsākt izmeklēšanu pret Fransuā Olandu

© REUTERS / Gonzalo FuentesFrancijas prezidenta kandidāts Fransuā Fijons
Francijas prezidenta kandidāts Fransuā Fijons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas prezidenta kandidāts Fransuā Fijons lūdz uzsākt izmeklēšanu pret pašreizējo valsts vadītāju, ko viņš apsūdz par iejaukšanos tiesvedībā.

RĪGA, 24. marts — Sputnik. Francijas prezidenta kandidāts Fransuā Fijons aicinājis uzsākt izmeklēšanu pret pašreizējo valsts vadītāju Fransuā Olandu, kuru viņš apsūdz par iejaukšanos tiesvedībā, informē RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu France 2.

Кандидат в президенты Франции Эммануэль Макрон - Sputnik Latvija
Politika
Aptauja: pēc pirmajām Francijas prezidenta kandidātu debatēm līderpozīcijas ieņem Makrons

Iepriekš pret Fijonu tika izvirzītas apsūdzības par valsts līdzekļu izšķiešanu sakarā ar viņa ģimenes locekļu fiktīvu iekārtošanu darbā. Tāpat viņš apsūdzēts faktu slēpšanā un nevērīgā deklarācijas aizpildīšanā. Papildu punkts apsūdzībā — "ietekmes tirdzniecība", kas ierosināts jautājumā par kostīmiem, ko ekspremjeram uzdāvināja viņa draugs, advokāts Robērs Buržī.

Savā uzrunā telekanālā France 2 Fijons apsūdzēja valsts iestādes un Olandu par svarīgu dokumentu nopludināšanu no viņa lietas, kas patlaban tiek izmeklēta.

"Es pieprasu uzsākt izmeklēšanu. Neviens valsts vadītājs nesenā vēstures periodā nav gājis tik tālu nelikumībās," — paziņoja Fransuā Fijons.

Ziņu lente
0