Ziemeļkoreja gatava jaunam kodolieroču izmēģinājumam

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasZiemeļkoreja. Foto no arhīva
Ziemeļkoreja. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Anonīms informācijas avots Ziemeļkorejas Aizsardzības ministrijā apgalvojis, ka KTDR spēj dažu stundu laikā organizēt kodolieroču izmēģinājumus.

RĪGA, 24. marts — Sputnik. Korejas Tautas Demokrātiskā Republika sasniegusi fināla posmu jauna kodolieroču izmēģinājuma sagatavošanas darbā, informē RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Ronhap.

"Mēs vērtējam, ka Ziemeļkoreja spēj organizēt kodolieroču izmēģinājumus dažu stundu laikā pec Kina Čenina pavēles," — aģentūra citēja anonīmu informācijas avotu Aizsardzības ministrijā. Aģentūras sarunbiedrs piebildis, ka Dienvidkorejas bruņotie spēki līdz ar ASV karavīriem vērīgi seko stāvoklim KTDR kodolobjektos.

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kims Čenuns paziņojis par jaunas raķešu industrijas dzimšanu Ziemeļkorejā

Iepriekš telekompānija Fox News ziņoja, ka KTDR varētu marta beigās organizēt sesto kodolieroču izmēģinājumu — par to liecina ASV bruņoto spēku slēdziens.

ASV Aizsardzības ministrijas pārstāvji novērojuši, ka KTDR jau ir noslēgusi jaunu tuneļu būvdarbus izmēģinājumu poligonā Pungeri, taču vēl nav nogādājusi tajā jaunajam testam nepieciešamās iekārtas, informējis ierēdnis.

Kopš 2006. gada Phenjana veikusi piecus kodolieroču izmēģinājumus un sēriju raķešu startu, tostarp arī no zemūdenēm. Pie tam Ziemeļkorejas valdība noraida starptautiskās sabiedrības un ANO Drošības padomes prasības pārtraukt kodolieroču un raķešu izmēģinājumus. Savu viedokli valsts argumentē ar draudiem no ASV puses, ņemot vērā to, ka Dienvidkorejā joprojām uzturas vairāk nekā 28 tūkstoši ASV karavīru, turklāt Savienotās Valstis pastāvīgi nogādā Dienvidkorejā stratēģiskos ieročus un atsakās noslēgt miera līgumu ar KTDR.

Ziņu lente
0