Spānija varētu atsaukt savus karavīrus no Latvijas

© AP Photo/Morry GashФлаг Испании
Флаг Испании - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Katalonijas Demokrātiskās partijas pārstāve iesniegusi lūgumu Spānijas Kongresam paskaidrot, vai Spānijas valdība draudējusi atsaukt militāro kontingentu no Latvijas.

RĪGA, 23. marts — Sputnik. Katalonijas Demokrātiskās partijas pārstāve Spānijas Kongresā Mirjama Nogerasa pieprasījusi paskaidrot domātos Spānijas valdības draudus Latvijai, informē spāņu izdevums La Vanguardia

Deputātes rīcībā esošā informācija liecina, ka Spānijas valdība draudējusi atsaukt tās militāro kontingentu – 350 karavīrus un 6 tankus, ko plānots dislocēt Latvijas teritorijā NATO militārā atbalsta programmas ietvaros, ja Latvijā notiks pasākumi Katalonijas suverenitātes atbalstam. 

Сторонники независимости Каталонии на демонстрации - Sputnik Latvija
Mediji: Katalonija plāno atzīt Krimu par Krievijas teritoriju

Atbalstu Katalonijas suverenitātei paudusi viena no Baltijas valstu jaunatnes organizācijām, kas plānojusi organizēt konferenci šajā jautājumā Latvijas parlamenta galvenajā mītnē un Eiropas Komisijā, taču iesniegums tā norisei noraidīts. Katalonijas Demokrātiskā partija uzskata, ka noraidījumu sekmējusi Spānijas izpildvara, šantažējot Latvijas valdību abu valstu militārās sadarbības aspektā.

Deputātes pieprasījumā iekļauta arī prasība Spānijas valdībai un Aizsardzības ministrijai sniegt skaidrojumu par to, vai sabiedroto drošība ir atkarīga no paustajām simpātijām vai antipātijām Katalonijas pašnoteikšanās procesa jautājumā.

Latvija arī iepriekš ir nokļuvusi uzmanības centrā notikumos, kas saistīti ar Katalonijas tieksmi pēc neatkarības. Pērn Latvijas Goda konsuls Barselonā Ksavjērs Vinjals tika atstādināts no posteņa, un Spānijas Ārlietu ministrija anulēja viņa akreditāciju sakarā ar to, ka viņš nav piemērots konsula pienākumu pildīšanai. Šāds lēmums tika pieņemts pēc tam, kad Vinjals izkāra Katalonijas karogu pie Latvijas konsulāta ēkas fasādes Katalonijas Nacionālajā dienā – 11. septembrī.

Ziņu lente
0