Terorakts Londonā: apšaude pie parlamenta ēkas

© DANIEL LEAL-OLIVAS / AFPПолиция на месте нападения в Лондоне
Полиция на месте нападения в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Londonā pie parlamenta ēkas Vestminsteras tiltā notikusi apšaude, vēlāk kļuva zināms, ka tai pašā laikā uz tilta automašīna notriekusi vismaz piecus cilvēkus.

RĪGA, 22. marts — Sputnik. Skotlendjards incidentu Londonā pie parlamenta ēkas, kura rezultātā daži cilvēki guvuši ievainojumus, uzskata par teroraktu, ziņo RIA Novosti.

Vismaz 12 cilvēki tika ievainoti apšaudes laikā uz Vestminsteras tilta netālu no Lielbritānijas parlamenta ēkas.

"Mēs uzskatām notikušo par teroraktu, līdz tiks saņemta cita informācija," — policijas pārstāvja teikto citē britu televīzijas kanāli.

"Spriežot pēc visa, incidents noticis uz Vestminsteras tilta. Policija aplenkusi notikuma vietu, policijas helikopters novēro to no gaisa," — informēja telekanālu Sky News filmēšanas grupa, kas darbojas uz vietas.

Apšaudes dēļ bija slēgta metro stacija "Westminster".

Vēlāk kļuva zināms, ka sakarā ar incidentu, Lielbritānijas parlaments ir apturējis savu darbību.

To paziņoja parlamenta apakšnama spīkers. Ēku aplenkusi policija. Parlamentārieši palika telpās.

Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju nekas neapdraud, informēja premjeres oficiālais pārstāvis.

"Premjere ir drošībā," — paziņojis viņš britu žurnālistiem, atsakoties atbildēt uz jautājumu, kur šaušanas brīdī atradās Meja.

Aculiecinieki sociālajos tīklos apgalvo, ka uz tilta maisos atrodas bojāgājušo ķermeņi, taču oficiāli tas netika apstiprināts.

Pēc iepriekšējas informācijas, policija likvidēja šāvēju uz Londonas Vestminsteras tilta, paziņoja palātas spīkers. Cita versija liecina, ka apšaudi izraisījuši divi cilvēki.

Iepriekš tika saņemta informācija par otru incidentu — automašīna sabraukusi vismaz piecus cilvēkus uz Vestminsteras tilta Londonā, kur notika apšaude, ziņo BBC. Telekanāls Sky News, atsaucoties uz aculiecinieku teikto, vēstījia, ka automašīna lielā ātrumā ietriekusies nožogojumā pie Lielbritanijas parlamenta. Nezināmā persona, kas parlamenta ēkas tuvumā ar nazi uzbruka policistam, ir likvidēta.

Tīša akcija

Akcija Londonā, kur pie britu parlamenta notikusi šaušana, bija organizēta, paziņoja Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

"Saskaņā ar aculiecinieku informāciju, Lielbritānijas galvaspilsētas centrā ir ievainotie. Pēc citu avotu informācijas, noticis arī incidents ar automašīnu, kura notriekusi vairākus cilvēkus. Akcija izskatās organizēta," — sacīja Zaharova "Rossija —24" telekanāla ēterā.

Trešdien notikušais Londonā pēc sava rakstura atgādina pērnā gada teroraktus Eiropas pilsētās, paziņoja Krievijas Federācijas Padomes Aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Francis Klincēvičs.

"Protams, tas ir terorakts, bez šaubām. Tam ir tāds pats raksturs, kā Nicā, Berlīnē, un citās pilsētās", — teica Klincevičs.

Pēc viņa domām, teroristu mērķis — "radīt haosu un izraisīt bailes".

Ziņu lente
0