Franču slimība: valsts iedzīvotāji neko labu negaida

© Foto : pixabay.com / PexelsСтолица Франции - Париж
Столица Франции - Париж - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar Eiropas aptaujas rezultātiem, lielākā daļa francūžu nākotnē sagaida nepatikšanas: finanšu krīzi, terora aktus un galēji labējo uzvaru prezidentu vēlēšanās.

RĪGA, 22. marts – Sputnik. Ja jūs redzat pesimistisku nākotni, neesat sajūsmā par globalizāciju un ar aizdomām skatāties uz politiskiem institūtiem, tad jūs, iespējams, esat francūzis, raksta Euraktiv mājas lapa.

Aptaujas laikā, kura tika veikta 8.tūkstošu Lielbritānijas, Vācijas, Polijas, Zviedrijas un Spānijas, noskaidrojas, ka pēdējā laikā eiropieši ir noskumuši, it sevišķi kad aizdomājas par Eiropas Savienības nākotni.

Durvis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Aptauja liecina: gandrīz 40% Latvijas iedzīvotāju baidās no nākotnes

Dzīvespriecīgākie izrādījās spāņi, kuriem, kā atzīmē eksperti, izdodas saglabāt pozitīvu pasaules redzējumu, neskatoties uz ekonomiskajām grūtībām. Paša bēdīgāka gara noskaņojuma loma tika francūžiem: 53% paredz, ka situācija valstī šogad pasliktināsies, un trešdaļa aptaujāto atzīst, ka arī savā dzīvē neko labu nesagaida.

70% pārliecināti, ka Franciju gaida kārtējā finanšu krīze, 60% nešaubās, ka nākošo desmit gadu laikā pie varas nāks pirmā galēji labējā valdība, bet 80% domā, ka tuvākajā pusgadā Franciju gaida jauni islāma teroristu uzbrukumi. Turklāt, 71% francūžu neuzticas valdībai. Un visbeidzot, Francija izrādījās vienīgā valsts, kurā vairākums aptaujāto globalizācijas efektu uzskata drīzāk par negatīvu.

Pētījuma autors nosauca šo garastāvokli par "franču slimību".

Ziņu lente
0