Politika

Labi aizmirstais atgriežas: Trampu iepazīstināja ar jauno cīņas plānu pret "Islāma valsti"

© REUTERS / Jonathan ErnstASV prezidents Donalds Tramps Ovālajā kabinetā. Foto no arhīva
ASV prezidents Donalds Tramps Ovālajā kabinetā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ISIS likvidācijas plāns, kurš tika piedāvāts Trampam, gandrīz neatšķiras no bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas projekta.

RĪGA, 19. marts — Sputnik. ASV prezidentam Donaldam Trampam piedāvātās Pentagona rekomendācijas cīņā pret "Islāma valsts" grupējumu gandrīz neatšķiras no viņa priekšgājēja Baraka Obamas stratēģijas. Par to vēsta RIA Novosti ar atsauci uz NBC.

Самолеты ВКС РФ на авиабазе Хмеймим в Сирии - Sputnik Latvija
Eksperti par Krievijas aviobāzi Sīrijā: šis karš vilksies ilgi

Pentagona amatpersona pastāstīja televīzijas kanālam, ka jaunais plāns ietver uzbrukumus nemierniekiem, palīdzības sniegšanu vietējiem spēkiem operāciju īstenošanā Mosulā un Rakā, no teroristiem atbrīvoto reģionu stabilizācijas pasākumus un galveno teroristu finanšu avotu slēgšanu.

Pēc televīzijas kanāla sarunas biedru viedokļa, ar augstākminētajiem pasākumiem diez vai būs pietiekami. Savukārt Tramps savā pirmsvēlēšanu kampaņā solīja pilnu un ātru uzvaru pār ISIS un izsmēja Obamas administrāciju par tās lēnīgumu un mērenību.

"Šis "Islāma valsts" iznīcināšanas plāns līdzinās teicienam "Plāna B pamatā ir iecere sekot plānam A, taču pacensties labāk," — pastāstīja žurnālistiem bijušais NATO spēku virspavēlnieks Eiropā, atvaļinātais admirālis Džeimss Stavridis.

Pēc viņa viedokļa, prezidents visdrīzāk gribēs atgriezt dokumentu pārstrādāšanai.

ASV prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Tramps devis atļauju CIP iznīcināt teroristus

Pentagons izstrādāja cīņas plānu pret ISIS saskaņā ar ASV prezidenta Donalda Trampa rīkojumu. Rīkojuma saturs pagaidām netiek atklāts, bet ir zināms, ka tas nodots Baltajam namam.

Sadarbība ar Krievijas Federāciju un Turciju — lēmums nav pieņemts

Plānojot kopā ar kurdiem ieņemt Raku, ASV cenšas izslēgt sadarbību pretterorisma jomā ar Krieviju un Turciju, kā uzskata pirmais Krievijas Federācijas aizsardzības un drošības padomes komitejas priekšsēdētāja vietnieks Francs Klincevičs.

Pēc viņa domām, amerikāņus vēl joprojām interesē tikai pašu dominēšana reģionā, nevis cīņa pret teroristiem.

"Pagaidām ir par agru izdarīt galīgos secinājumus par cīņas stratēģiju ar "Islāma valsti", ko piedāvāja jaunā Amerikas prezidenta komanda. Taču informācija, kura nāk klajā, nedod iemeslu optimismam. Vispirms rodas jautājums: vai tāda stratēģija vispār ir izstrādāta?" — teica Klincevičs.

Pēc Klinceviča domām, ASV paliek pie saviem "separātiskajiem" mērķiem Sīrijā — "apstiprināt savu likteņu pavēlnieka lomu reģionā, nevis uzvarēt ISIS."

 

Ziņu lente
0