Krievijas AM kritizē rietumvalstu ziņojumus Sīrijas jautājumā

© Sputnik / Alexander Vilf / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства обороны РФ Игорь Конашенков. Архивное фото
Официальный представитель Министерства обороны РФ Игорь Конашенков. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis Igors Konašenkovs atgādināja, ka ziņojumi nevar aizstāt Sīrijas iedzīvotājiem maizi, medikamentus un jumtu virs galvas.

RĪGA, 17. marts — Sputnik. Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis Igors Konašenkovs kritizējis rietumvalstu publicētos ziņojumus par situāciju Sīrijā, informē RIA Novosti.

"Vienveidīgie ziņojumi par situāciju Sīrijā, kas balstās uz sociālajos tīklos vietējo "aktīvistu" publiskotajām "liecībām" drīzāk kaitē starptautisko organizāciju un autoritatīvu mediju reputācijai nevis palīdz risināt humanitārās problēmas Sīrijā," – pauda Konašenkovs.

Viņš pavēstīja, ka publikācijās "nepārprotami vērojama Rietumu propagandistu vēlme ātrāk piešķirt likumīgu spēku savu nepatieso ziņu un atklāto melu kalnam, kura radīšanai pēdējā gada laikā iztērēti kolosāli budžeti."

Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis atgādināja, ka ziņojumi nevar aizstāt Sīrijas iedzīvotājiem maizi, medikamentus un jumtu virs galvas. Ja rietumvalstu telekompānijas raidītu nevis sižetus par iedomātajām "šausmām" Alepo, bet gan reklāmas ierakstus un no tiem gūto peļņu veltītu palīdzībai Sīrijas iedzīvotājiem, "tur pašlaik plauktu zaļa pilsēta", piebilda Konašenkovs.

"Tāpēc milzīgos līdzekļus, kas iztērēti daudzo foliantu sagatavošanai, būtu vērts atvēlēt reālai palīdzībai tiem, kam šie ziņojumi it kā veltīti," – viņš secināja.

Iepriekš Starptautiskā Sarkanā Krusta komiteja ziņoja, ka Sīrijā humānā palīdzība vajadzīga 13 miljoniem cilvēku, no kuriem četri miljoni mīt ielenktos vai grūti pieejamos rajonos.

Ziņu lente
0