Krievija sniegusi komentārus Ukrainas plāniem neielaist valstī Eirovīzijas dalībnieci no Krievijas

© SAMUEL KUBANI / AFP"Eirovīzijas" uzvarētāja statuete
Eirovīzijas uzvarētāja statuete - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krimā ir pabijuši gandrīz visi, paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, komentējot Ukrainas plānus neielaist valstī Eirovīzijas dalībnieci no Krievijas Jūliju Samoilovu.

RĪGA, 14. marts — Sputnik. Iespēju iebraukt Ukrainā konkursa dalībniecei ir jānosaka Eirovīzijas noteikumiem, pirmdien žurnālistiem pavēstīja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, informē RIA Novosti.

"Krimā ir pabijuši visi, droši vien nav tādu cilvēku, kuri nav bijuši Krimā. Tas ir pirmkārt. Otrkārt, tas ir starptautisks konkurss, un valstij, kas to organizē, droši vien nāktos sekot konkursa noteikumiem," — Peskovs norādīja, jautāts par to, vai Samoilovas izraudzīšanās konkursam nav "provokācija no Krievijas puses", jo viņa esot bijusi Krimā un viņai varētu liegt iespēju ierasties Kijevā.

"Es neizmantotu tādus izteikumus kā "provokācija" — tā ir Krievijas telekanāla izvēle, kurš sūta turp dalībnieku, tāpēc mēs šeit nesaskatam neko provokatīvu," — piebilda valsts vadītāja preses sekretārs.

Jurijs Loza - Sputnik Latvija
Jurijs Loza par Eirovīziju un savdabības zudumu

Peskovs tika lūgts izvērtēt arī Ukrainas Augstākās Radas deputāta, "Tautas frontes" pārstāvja Antona Geraščenko teikto: pēc viņa domām, Ukraina varētu neielaist Samoilovu Kijevā, ja viņa sniegs politiskus paziņojumus, piemēram, Krimas atbalstam. Prezidenta preses sekretārs atzīmēja: "Tas tomēr nav Kremļa jautājums, ne jau Kremlis sūta konkursa dalībniekus uz Eirovīziju."

"Man šķiet, kaut kādi hipotētiski, eventuāli spriedelējumi šeit ir nevietā — "kas notiks, ja tas atgadīsies?". Galu galā, konkursa dalībnieki turp brauc, lai dziedātu, nevis uzstātos ar politiskiem paziņojumiem," — uzsvēra Peskovs.

Iepriekš kļuva zināms, ka Pirmajā kanālā noslēgusies iekšējā izpildītāju un kompozīciju atlase dalībai muzikālajā konkursā "Eirovīzija 2017", un pieņemts lēmums: Krieviju konkursā pārstāvēs Jūlija Samoilova, kuras dziesma Flame Is Burning atstājusi spēcīgāko iespaidu.

Iespējamais liegums iebraukšanai

Pirmdien mediji informēja, ka "Eirovīzijas 2017" dalībniece no Krievijas Jūlija Samoilova, iespējams, netiks ielaista Ukrainā, ja viņa piedalījusies politiskās provokācijās pret Krimu, vakar paziņoja Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks, Augstākās Radas deputāts Antons Geraščenko.

Šo jautājumu izskatīs Ukrainas drošības dienests un pieņems lēmumu par to, vai "Eirovīzijas 2017" dalībniecei no Krievijas Jūlijai Samoilovai tiks dota atļauja ierasties valstī, informēja UDD preses sekretāre Jeļena Gitļanska.

Ukraina izcīnīja tiesības uzņemt "Eirovīziju 2017" pēc dziedātājas Džamalas uzvaras ar dziesmu "1944" konkursā Stokholmā 2016. gadā. Ukrainas organizatoru komiteja pieņēma lēmumu sarīkot konkursu Kijevā. Konkursa pusfināli notiks 9. un 11. maijā, fināls ieplānots 13. maijā.

Latviju konkursā pārstāvēs grupa Triana Park ar dziesmu Line, kas izcīnīja uzvaru nacionālā konkursa Supernova 2017 finālā. Pirmdien tika demonstrēts Latvijas pārstāvju dziesmas oficiālais klips.

Ziņu lente
0