Olands aicina pārdomāti slēgt darījumus par materiālu piegādi Trampa sienas būvdarbiem

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Франции Франсуа Олланд
Президент Франции Франсуа Олланд - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas prezidents Fransuā Olands aicinājis Francijas un Šveices kopuzņēmumu LafargeHolcim Group rūpīgi pārdomāt lēmumu par cementa piegādi sienas būvdarbiem, ko plānots uzbūvēt uz ASV un Meksikas robežas.

RĪGA, 11. marts — Sputnik. Francijas prezidents Fransuā Olands aicinājis Francijas un Šveices kopuzņēmumu LafargeHolcim Group rūpīgi izvērtēt lēmumu materiālu piegādi sienas būvdarbiem, ko uz ASV un Meksikas robežas plāno uzbūvēt ASV valdība, informē Sputnik Lietuva.

ASV prezidents Donalds Tramps, kura priekšvēlēšanu kampaņā lielākā uzmanība tika pievērsta nelegālās imigrācijas apkarošanai, pēc stāšanās amatā deva rīkojumu izstrādāt projektu sienas būvdarbiem pie Meksikas robežas. Šo lēmumu kritizēja vairāki Eiropas politiķi.

Мужчины перед забором, построенным на границе - Sputnik Latvija
Poļu nacionālisti grib celt žogu un norobežoties no Ukrainas

Nesen uzņēmums LafargeHolcim informēja par gatavību "atbildēt uz ASV infrastruktūras pieprasījumiem".

"Man šķiet, ir tirgi, kuri rūpīgi jāizvērtē, pirms izvirzīt savu kandidatūru," – paziņoja Olands, kura teikto citē aģentūra France Press.

Iepriekš uzņēmuma Lafarge darbība tika rūpīgi pārbaudīta, ņemot vērā tās rūpnīcas funkcionēšanu Sīrijā.

Nedēļu iepriekš kompānija atzina, ka uzņēmuma vadība Sīrijas ziemeļaustrumos finansējusi bruņoto formējumu kaujiniekus laika periodā no 2012. līdz 2014. gadam ar mērķi garantēt uzņēmuma darbinieku drošību un rūpnīcas funkcionēšanu.

Francijas uzņēmums Lafarge un Šveices kompānija Holcim, kas ražo būvmateriālus, saskaņoja apvienošanās darījumu 2015. gada martā.

Ziņu lente
0