Tillersons: pret Krieviju vērstās sankcijas saglabāsies

© REUTERS / Michael FialaASV valsts sekretārs Rekss Tilersons
ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV valsts sekretārs Rekss Tillersons, Vašingtonā tiekoties ar Ukrainas ārlietu ministru Pāvelu Kļimkinu, apstiprinājis pret Krieviju vērsto sankciju saglabāšanos līdz brīdim, kad Krievija izpildīs ar Austrumukrainu un Krimu saistītās prasības.

RĪGA, 8. MARTS — Sputnik. ASV valsts sekretārs Rekss Tillersons, tiekoties ar Ukrainas ārlietu ministru Pāvelu Kļimkinu, apstiprināja, ka pret Krieviju vērstās sankcijas tiks saglabātas.

Valsts departamenta pārstāvja vietas izpildītājs Marks Toners uz jautājumu par to, vai Tillersons apstiprinājis pret Krieviju vērsto sankciju saglabāšanos, atbildēja:

Maskavā notika mītiņš Donbasa iedzīvotāju atbalstam - Sputnik Latvija
Video
"Attopies, Ukraina": Maskavā notika mītiņš Donbasa iedzīvotāju atbalstam

"Kas attiecas uz sankciju saglabāšanos līdz Krievija izpildīs (prasības — red.) par Austrumukrainu un Krimu, — jā, tā ir patiesība."

Ukrainas ārlietu ministrs Pāvels Kļimkins 6.-7. martā atradās darba vizītē Vašingtonā. Vizītes gaitā bija ieplānotas politiķa tikšanās ar Tillersonu, administrācijas un ASV Kongresa pārstāvjiem. Ukrainas ĀM vadītāja vizīte ASV bija pirmā kopš ASV prezidenta Donalda Trampa stāšanās amatā. Politiķis pirmo reizi tikās ar Tillersonu.

"Apspriedē lielākā uzmanība tika pievērsta vietējiem jautājumiem, Ukrainas iekšējiem jautājumiem, kā arī mūsu ilgstošajām bažām par Minskas vienošanos ievērošanu," — uzsvēra Valsts departamenta pārstāvja vietas izpildītājs Marks Toners.

Ziņu lente
0