Nexit? Vairāk nekā puse nīderlandiešu vēlas valsts izstāšanos no Eiropas Savienības

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasAmsterdama
Amsterdama - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pētnieciskais centrs Bruges Group norāda, ka Lielbritānija ar prieku sveiks Nīderlandes iedzīvotājus "jaunajā Eiropā bez Eiropas Savienības".

RĪGA, 4. marts — Sputnik. Vairāk nekā puse Nīderlandes pilsoņu iestājas par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības un alternatīvu tirdzniecības līgumu ar Eiropas valstīm, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz britu pētnieciskā centra Bruges Group aptaujas datiem.

Par Nīderlandes dalību ES nobalsojuši 39% aptaujāto. Par izstāšanos no Eiropas Savienības un apvienotā Eiropas tirgus iestājušies 23% respondentu. Vēl 27% atbalstīja "Nexit" ar noteikumu, ka tiks panākts brīvās tirdzniecības līgums. 11% aptaujāto nevarēja dot atbildi. Tātad, izslēdzot respondentus, kuri nevarēja dot noteiktu atbildi, 56% nīderlandiešu vēlētos izstāties no ES.

Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politika
Marija Zaharova: Pēc Brexit sekos Whoexit

"Visā Eiropā un ārpus tās cilvēki grib atgūt kontroli pār savām dzīvēm. Koordinēta kampaņa par "Nexit", sarīkota atbilstoši britu paraugiem, ar laiku varētu pietuvināt Nīderlandes izstāšanos no ES," — teikts Bruges Group ziņojumā.

Pētnieciskais centrs norāda, ka Lielbritānija ar prieku sveiks Nīderlandes iedzīvotājus "jaunajā Eiropā bez Eiropas Savienības".

Parlamenta vēlēšanas Nīderlandē notiks 15. martā. Daudzi mediji un analītiķi pareģo Gerta Vildesa "Brīvības partijas" uzvaru, kuru Eiropā dēvē par "Nīderlandes Trampu". Politiķis vairākkārt izteicies par atteikšanos no eiro un Nīderlandes guldeņa atgriešanos apgrozījumā.

Ziņu lente
0