ASV ģenerālprokurors norāda, ka tikšanās ar Krievijas vēstnieku bijusi lietderīga

© REUTERS / Lucas JacksonASV ģenerālprokurors Džefs Sešonss. Foto no arhīva
ASV ģenerālprokurors Džefs Sešonss. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš laikrakstā Washington Post parādījās informācija, ka 2016. gadā, Sešonss, būdams senators, divas reizes ticies ar Kisļaku. Turklāt politiķis, atbildot uz attiecīgo jautājumu sēdes laikā, nav paziņojis Senātam par šiem kontaktiem.

RĪGA, 3. marts — Sputnik. ASV ģenerālprokurors Džefs Sešonss paziņojis, ka tikšanās ar Krievijas vēstnieku Sergeju Kisļaku, kuras dēļ demokrāti grib pieprasīt viņa demisiju, bijusi lietderīga, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš laikrakstā Washington Post parādījās informācija, ka 2016. gadā, Sešonss, būdams senators, divas reizes ticies ar Kisļaku. Turklāt politiķis, atbildot uz attiecīgo jautājumu sēdes laikā, nav paziņojis Senātam par šiem kontaktiem. Demokrātu līderi Senātā un Pārstāvju palātā Nensija Pelosi un Čaks Šummers uzskatot, ka ģenerālprokurors devis nepatiesu liecību, pieprasīja viņa demisiju.

Официальная церемония приведения к присяге Рекса Тиллерстона - Sputnik Latvija
Video
Rekss Tillersons stājies ASV valsts sekretāra amatā

"Nedomāju, ka tas ir nepareizi, ka ASV senators ticies ar Krievijas vēstnieku… Es biju kopā ar profesionāliem, nevis politiskiem darbiniekiem. Mēs apspriedām nozīmīgus starptautiskos jautājumus. Šīs tikšanās laikā uzzināju daudz jauna," — teica Sešonss telekanāla Fox News ēterā.

Uz pārraides vadītāja jautājumu, vai ģenerālprokurors atbalsta prezidenta Donalda Trampa viedokli par to, ka demokrātu pretenzijas ir "raganu medības", Sešonss atbildēja izvairīgi.

Ģenerālprokurors arī komentēja savu lēmumu nepiedalīties nākamajās priekšvēlēšanu kampaņas izmeklēšanās.

"Atkāpšanās nenozīme, ka es atzīstu kaut kādus pārkāpumus. Vienkārši jautājums ir par to, vai mani uzskata par neitrālu šīs lietas izskatīšanā," — viņš uzsvēris.

Tieslietu ministrija un Baltais nams paziņoja, ka Sešonss ticies ar Krievijas vēstnieku, būdams senators un bruņoto spēku komitejas loceklis, nevis Trampa atbalstītājs. Tādējādi no administrācijas viedokļa, Sešonss Kongresā nav melojis.

Sešonss noraidījis pieņēmumus, ka pārrunājis ar Krievijas pārstāvjiem vēlēšanas.

"Neesmu ticies ar Krievijas oficiālām personām pastāvīgi, lai virzītu kādu jautājumu, kas būtu saistīts ar priekšvēlēšanu kampaņu," — viņš teica.

Ziņu lente
0