NATO aicina Krieviju "anulēt" Dienvidosetijas un Abhāzijas atzīšanu

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasAbhāzijas karogs
Abhāzijas karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO pārstāvis uzskata, ka Krievijas pienākums ir piedalīties Melnās jūras drošības nodrošināšanā.

RĪGA, 3. marts — Sputnik. NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Petrs Pāvels aicinājis Krieviju anulēt Dienvidosetijas un Abhāzijas atzīšanu, informē RIA Novosti.

"Aicinam Krieviju atsaukt divu reģionu neatkarības atzīšanu un cienīt Gruzijas robežas," — teica ģenerālis pēc tikšanās ar Gruzijas aizsardzības ministru, Levanu Izorija, viņa vārdus citē aģentūra "Interpressnews".

Pāvels uzskata, ka Krievijai jāpiedalās Melnās jūras drošības nodrošināšanā.

Apvienoto Nāciju Organizācijas galvenā mītne - Sputnik Latvija
ANO novērtē Donbasa iedzīvotāju dokumentu atzīšanu KF: cilvēkiem nepieciešami dokumenti

"Mēs saprotam, ka nepieciešams saprātīgs dialogs ar Krieviju, lai tā kļūtu par Melnās jūras reģiona drošības nodrošināšanas procesa dalībnieku," — teica ģenerālis.

2008. gadā Gruzijas karaspēks uzbruka Dienvidosetijai un nopostīja daļu tās galvaspilsētas. Krievija pieņēma lēmumu aizstāvēt reģiona iedzīvotājus, kuru vidū bija liels skaits Krievijas pilsoņu. Reģionā tika ievests karaspēks, un Gruzijas karavīri tika padzīti. Pēc "piecu dienu kara" Maskava atzina abu bijušo Gruzijas autonomiju — Dienvidosetijas un Abhāzijas — suverenitāti.

Militārā komiteja — galvenā NATO militārā institūcija, kas konsultē par lēmumu pieņemšanu atbildīgās civilās struktūras — Ziemeļatlantijas padomi un Kodolieroču plānošanas grupu.

Ziņu lente
0