Sīrijas armija atbrīvojusi Palmīras citadeli no ISIS kaujiniekiem

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasSīrijas armija un zemessargi kaujās par Palmīru
Sīrijas armija un zemessargi kaujās par Palmīru - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ienākošā informācija liecina, ka vairākos frontes iecirkņos ISIS kaujinieki pārtrauc pretošanos un atkāpjas.

RĪGA, 2. marts — Sputnik. Sīrijas armija un tās sabiedrotie atbrīvojuši Palmīras vēsturisko citadeli no teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" (ISIS, aizliegts vairākās pasaules valstīs), vēsta aģentūra RIA Novosti, atsaucoties uz uzticamu informācijas avotu.

"Armija pārņēmusi kontroli pār citadeli Palmīrā un kalnu grēdu dienvidrietumos. Tagad gatavojamies cīņai par pilsētu," — pastāstīja aģentūras sarunbiedrs.

Viņš norādīja, ka teroristi ar cīņu atkāpušies no augstienes, kurā atrodas citadele, kad armija ieņēma stratēģiskās augstienes pilsētas apkaimē.

ANO Drošības padome. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievija un Ķīna bloķējušas ANO Drošības padomes rezolūciju par sankcijām pret Sīriju

Līdz šim karavīriem izdevies nocietināties stratēģiski nozīmīgā autoceļu punktā pie pilsētas.

Ienākošā informācija liecina, ka vairākos frontes iecirkņos ISIS kaujinieki pārtrauc pretošanos un atkāpjas.

Akmens sviediena attālumā

Savukārt viens no lauka komandieriem, kurš atrodas notikumu vietā, pastāstīja, ka Sīrijas armijas vienības ar zemessargu atbalstu pārņēmuši savā ziņā apšaudes punktus Palmīras apkaimē.

Aģentūras sarunbiedrs pavēstījis, ka "Sīrijas armija pārņēmusi kontroli augstienēs, kas ieskauj Palmīras vēsturisko citadeli, ka arī augstieni "Sirija Tel", kad ISIS kaujinieki strauji pametuši šo rajonu".

Bašars Asads - Sputnik Latvija
Intervija
Bašars Asads intervijā nosodījis Amnesty International un skaidrojis valdības politiku

Tādējādi, komandieris atzīmējis, ka Palmīra ragad "atrodas akmens sviediena attālumā no Sīrijas armijas, kura ātri pārvietojas pilsētas virzienā".

Vakar mediji informēja par ISIS vadoņa Abu Bakra al Bagdadi aicinājumu saviem piekritējiem doties uz grūti pieejamiem kalnu rajoniem un turpināt pretošanos tur. Pie tam viņš atzina, ka kaujinieki cietuši neveiksmi cīņās Irākas ziemeļos, kur armijai izdevies ieņemt lielāko daļu Mosulas un padzīt teroristus pie Sīrijas robežas.

Sīrijas Palmīra tika atbrīvota no ISIS bandām 2016. gada marta beigās, taču decembrī kaujinieki to atkal ieņema. Pagājušonedēļ Krievijas karavīri nogādāja 1,5 tonnas produktu bēgļiem no Palmīras, kuri uz laiku atraduši patvērumu Homsā.

Ziņu lente
0