Tramps: ASV jaunā budžeta mērķis ir valsts drošība

© REUTERS / Jonathan ErnstПрезидент Америки Дональд Трамп в Овальном кабинете
Президент Америки Дональд Трамп в Овальном кабинете - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz 16. martam ASV administrācija iesniegs Kongresā sākotnējo federālā budžeta projektu 2018. gadam, bet pilnā versija tiks izstrādāta maija sākumā.

RĪGA, 28. februāris — Sputnik. ASV jaunais budžets lielā mērā būs izstrādāts ar mērķi panākt nacionālo un sabiedrisko drošību, pirmdien paziņojis ASV prezidents Donalds Tramps, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš tika sniegta informācija, ka līdz 16. martam ASV administrācija iesniegs Kongresā sākotnējo federālā budžeta projektu 2018. gadam, bet pilnā versija tiks izstrādāta maija sākumā. Kļuvis zināms, ka administrācija plāno par 54 miljardiem dolāru palielināt militāro budžetu, savukārt prezidents apsolījis sīkāku informāciju sniegt Kongresā 28. februāra vakarā.

"Šis budžets būs vērsts uz sabiedriskās un nacionālās drošības nodrošināšanu, un tajā būs paredzēta vēsturiska aizsardzības izdevumu palielināšana mūsu novājināto bruņoto spēku atjaunošanai," – uzsvēra Donalds Tramps, uzstājoties štatu gubernatoru sapulcē.

Savu gaidāmo uzstāšanos Kongresā viņš nosaucis par "signālu pasaulei šajos bīstamajos laikos par amerikāņu spēku, drošību un apņēmību".

NATO - Sputnik Latvija
Tramps apsolījis atbalstu NATO – par atsevišķu maksu

Vēlmi palielināt militāros izdevumus prezidents izskaidrojis ar to, ka iepriekš ASV, pēc viņa vārdiem, vienmēr ir uzvarējušas, taču tagad tikai cieš sakāves karos. "Kad mācījos skolā vai koledžā, mēs nekad nezaudējām karā. Taču tagad mēs nekad neuzvaram, mēs pat necenšamies uzvarēt," – norādīja Donalds Tramps.

ASV prezidents minēja piemēru – cīņu Tuvajos Austrumos, kas "ilgst jau 17 gadus". Šo situāciju viņš nosauca par nepieņemamu un atgādināja, ka patlaban stāvoklis reģionā ir daudz sliktāks nekā pirms 17 gadiem.

Valsts vadītājs apsolīja, ka aizsardzībai paredzēto izdevumu palielināšana tiks panākta, efektīvāk tērējot līdzekļus visā federālajā valdībā. "Mēs plānojam darīt vairāk un pie tam tērēt mazāk," – viņš norādīja.

Ziņu lente
0