Hakeru uzbrukums Sputnik vietnei cietis neveiksmi

© Foto : tigerlily713Hakeris. Foto no arhīva
Hakeris. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Multivides aģentūras Sputnik Moldova portāls trešdien vakarā tika pakļauts mērķtiecīgam kiberuzbrukumam un zināmu laiku nebija pieejams lietotājiem.

RĪGA, 23. februāris — Sputnik. Multivides aģentūras Sputnik Moldova vadītājs Vladimirs Novosjaduks paziņoja, ka trešdien vēlu vakarā vietne saskārusies ar spēcīgu hakeru uzbrukumu. Viņs to raksturoja kā mēģinājumu neitralizēt nopietnu informācijas telpas dalībnieku.

Hakeris. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Aģentūra BNS pārcietusi kiberuzbrukumu

Sputnik tehniskie speciālisti paziņoja, ka vakar no 20:58 līdz 21:35 bija vērojams DdoS uzbrukums no dažādām IP adresēm vietnei Sputnik.md, kas ietekmēja vietnes darbspēju un varēja radīt šķēršļus tās darbā.

"Tika veikti visi atbilstošie pasākumi minētās problēmas risināšanai," — uzsvēra tehniskā dienesta speciālisti.

Viņi norādīja, ka pēc uzbrukuma beigām nav konstatētas nekādas problēmas, vietne funkcionē parastajā režīmā.

"Uzbrukums Sputnik Moldova ir mēģinājums neitralizēt nopietnu informācijas telpas dalībnieku, kas traucē kādam ar savu profesionālo darbību," — paskaidroja ziņu aģentūras un radio Sputnik Moldova vadītājs Vladimirs Novosjaduks.

DDoS uzbrukums (no angļu val. Distributed Denial of Service) — uzbrukums vietnei, kura galvenais mērķis ir portāla darbības kaitējums, iesniedzot lielu skaitu nepatiesu pieprasījumu. DDoS uzbrukuma rezultātā serveri, kas apkalpo Sputnik Moldova vietni, bija spiesti apstrādāt pārlieku lielu apjomu pieprasījumu, un Sputnik.md zināmu laiku nebija pieejams lietotājiem.

Павильон телекомпании RT. Архивное фото - Sputnik Latvija
Telekompānijas Russia Today vietnei uzbrūk hakeri
Sputnik — ziņu aģentūra un radio ar multivides informatīvajiem centriem dažādās valstīs. Sputnik darbā tiek izmantotas tīmekļa vietnes, analogās un digitālās radio pārraides, mobilās lietojumprogrammas un profili sociālajos tīklos. Abonentiem Sputnik sniedz informāciju visu diennakti — tā pieejama angļu, arābu, spāņu un ķīniešu valodās.

Pēcpadomju telpā Sputnik strādā 14 valstīs: Azerbaidžānā, Armēnijā, Abhāzijā, Baltkrievijā, Gruzijā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Latvijā, Lietuvā, Moldovā, Tadžikistānā, Uzbekistānā, Igaunijā un Dienvidosetijā. Agentūras paspārnē darbojas mūsdienīgi multivides resursi, ieskaitot interneta portālus nacionālajās un krievu valodās, radio un preses centri.

Ziņu lente
0