Pavasarī Polijā tiks dislocēti aptuveni tūkstoš ASV karavīru

© Sputnik / Sergey MelkonovPavasarī Polijā tiks dislocēti aptuveni tūkstoš ASV karavīru
Pavasarī Polijā tiks dislocēti aptuveni tūkstoš ASV karavīru - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Marta beigās uz Poliju dosies automašīnas ar amerikāņu karavīriem, kas tiks izvietoti Ožišas pilsētā valsts ziemeļaustrumos.

RĪGA, 19. februāris — Sputnik. Aprīlī ASV nosūtīs uz Poliju aptuveni tūkstoti karavīru, raksta žurnāls Spiegel.

ASV sauszemes karaspēka Eiropā galvenā mītne Vācijas pilsētā Vīsbādenē informēja, ka jau marta beigās uz Poliju dosies autotransports ar amerikāņu karavīriem, kuri tiks dislocēti Ožišas pilsētā valsts ziemeļaustrumos.

Ādažos notiks operācijas Atlantic Resolve. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ādažos notiks operācijas "Atlantic Resolve" karavīru sagaidīšanas ceremonija

NATO samitā Varšavā pērnā gada jūlijā pēc Baltijas valstu lūguma tika pieņemts lēmums pēc rotācijas principa izvietot Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā daudznacionālus bataljonus. Latvijā dislocētā bataljona ietvarvalsts ir Kanāda, Lietuvā — Vācija, Igaunijā — Lielbritānija, bet Polijā — ASV.

Bruņutehnikas transportēšanas laikā Polijā un Baltijas valstīs ASV armija saskārusies ar loģistikas grūtībām: daži tanki ieradās Eiropā ar tukšām baterijām, jo amerikāņi aizmirsuši izslēgt elektroniku, bet dažas bruņumašīnas tika sabojātas izkraušanas laikā Bremerhafenas ostā Vācijā.

Ar to problēmas nebeidzās — nesen ASV armijas kravas automašīna iekļuva ceļu satiksmes negadījumā netālu no Svidņicas pilsētas Polijā. Incidentā no automašīnas izkrita šāviņi un bloķēja ceļu.

Ziņu lente
0