Politika

Krievijas vēstniecība Londonā pajokoja par hakeru uzbrukumu "epidēmiju"

© Foto : tigerlily713Hakeris. Foto no arhīva
Hakeris. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība Lielbritānijā ironiski reaģēja uz Rietumu mediju un politiķu paziņojumiem par "Krievijas hakeru" uzbrukumiem.

RĪGA, 13. februāris — Sputnik. Krievijas vēstniecība Lielbritānijā ironiski reaģēja uz Rietumu mediju un politiķu paziņojumiem par "Krievijas hakeru" uzbrukumiem, vēsta RIA Novosti.

"Vai tas ir kaut kas epidēmijai līdzīgs vai modes lieta? Visi Rietumos apgalvo, ka viņus uzlauzusi Krievija," —vēstniecība uzrakstīja savā oficiālajā lapā Twitter tīklā.

Ierakstam pievienota fotogrāfija, kurā attēlota sieviete pie stūres, ko apturējis policists. Attēlā paraksts vēsta: "Es neesmu vainīga, policista kungs. Krievi ir uzlauzuši manu spidometru".

Svētdien laikraksts Sunday Times, atsaucoties uz Nacionālās kiberdrošības centru, uzrakstīja, ka Lielbritānijā pieaudzis kiberuzbrukumu skaits valsts iestādēm, no hakeru puses, kas esot saistīti ar Krieviju.

Krievijas vēstniecībā norādīja, ka rakstā nav "nekādu pierādījumu, tikai tukšas apsūdzības".

Dienu iepriekš laikraksts Guardian paziņoja par "Krievijas hakeru" uzbrukumu Itālijas ĀM, bet svētdien romiešu Il Messaggero paziņoja par ielaušanos itāļu Aizsardzības ministijas datoros.

Savukārt Krievijas ĀM uzsvēra, ka visus šos paziņojumus neapliecina nekādi fakti. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs reaģēja uz apsūdzībām ar ironiju: viņš aicinājis diplomātus "neatdusēties uz lauriem", bet apgūt jauno un izmantot inovatīvas darba metodes.

Ziņu lente
0