Donbasa iedzīvotājus aizsargā brīvprātīgie no Somijas

© Sputnik / Ирина Геращенко / Pāriet pie mediju bankasСитуация после обстрелов в Донецке
Ситуация после обстрелов в Донецке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Somu tiesībsargs Johans Bekmans konfliktu Donbasā uzskata par civiliedzīvotāju genocīdu, turklāt uzsvēra, ka konflikta eskalāciju provocē Ukraina.

RĪGA, 9. februāris – Sputnik. Pašpasludināto Doņeckas un Luganskas Tautas Republiku pusē ir brīvprātīgie no Eiropas, tostarp – arī no Somijas, radio "Sputnik Krimā" ēterā pastāstīja somu tiesībsargs Johans Bekmans.

"Es tur pavadīju vairākus mēnešus, redzēju, kā Donbasa vietējie iedzīvotāji aizsargā savu valsti. Pie tam ir daudz brīvprātīgo, arī somu. Viens no somu brīvprātīgajiem nesen tika ievainots Doņeckā, visi par to rakstīja," – Bekmana teikto citēja aģentūra RIA Novosti.

Somu tiesībsargs Johans Bekmans konfliktu Donbasā uzskata par civiliedzīvotāju genocīdu, turklāt uzsvēra, ka konflikta eskalāciju provocē Ukraina.

"Tas ir Donbasa civiliedzīvotāju genocīds no Ukrainas armijas puses, šo karu vada Porošenko. Ukraina vēlas konflikta eskalāciju, par to liecina Porošenko tūre, kurš patlaban ceļo pa visu Eiropu, meklēdams finansējumu un savu darbību politisko atbalstu. Viņi jau baidās, ka Amerika viņus vairs neatbalstīs tā, kā Obamas (ASV eksprezidents – red.) laikā," – uzskata tiesībsargs.

Танки Вооруженных сил Украины вошли в жилые районы Авдеевки - Sputnik Latvija
Mediji uzņēmuši video Ukrainas tankus Donbasā

Vienlaikus viņš neizteica nekādus pieņēmumus par notikumu tālāko attīstību. Tiesībsargs uzsvēra, ka konfliktu neizdosies noregulēt līdz brīdim, kamēr visas puses sāks pildīt Minskas protokolus. Pie tam runa ir par Ukrainu, DTR un LTR, nevis par Krieviju, par kuras dalību konfliktā cenšas pārliecināt rietumu mediji.

"Rietumu plašsaziņas līdzekļi raksta, ka tā esot Krievijas agresija, ka Krievija it kā pārkāpjot Minskas vienošanās. Tas ir absurds paziņojums, jo Minskas protokoli attiecas uz trim pusēm: Ukrainu, LRT un DTR. Viņu pienākums ir ievērot Minskas dokumentu prasības, un Krievija šajā procesā nepiedalās," – paziņoja Bekmans.

Ziņu lente
0