Lielbritānijas ārlietu ministrs: nekādas sankciju mīkstināšanas pret Krieviju

© REUTERS / Lucas JacksonLielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons
Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES dalībvalstu ārlietu ministru tikšanās laikā Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons izteica Lielbritānijas viedokli jautājumā par sankciju atcelšanu.

RĪGA, 7. februāris — Sputnik. Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons paziņojis, ka Lielbritānija iebilst pret to, ka tiktu atcelti pret Krieviju vērstie ierobežojošie pasākumi, vēsta RIA Novosti.

ĀM vadītāju tikšanās laikā Briselē Džonsons paudis bažas par vardarbības eskalāciju Ukrainā. Viņš norādījis, ka "tās iemesli ir pietiekami skaidri."

"Lielbritānija uzstās, ka pret Krieviju vērsto sankciju mīkstināšana nav iespējama, ir jāsaglabā spiediens pret Krieviju," — teica Džonsons.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija
Sergejs Lavrovs: Krievijas atbildes pasākumi sankcijām bija atklāti un godīgi

Rietumvalstis pēc Krimas atkalapvienošanās ar Krieviju un konflikta sākuma Ukrainas austrumos ieviesa sankcijas pret Krieviju. 2014. gada jūlija beigās ES un ASV no sankcijām vērstām pret atsevišķām fiziskām un juridiskām personām ķērās pie veseliem Krievijas ekonomikas sektoriem. Tika ievestas sankcijas pret kompānijām, kas strādā naftas nozarē, un bankām.

Savukārt Krievija ierobežoja pārtikas preču importu no valstīm, kas ieviesušas sankcijas.

Krievijas valdība uzskata par absurdu, ka sankcijas tiek saistītas ar Minskas vienošanos īstenošanu. Maskava uzsver, ka Krievija nav iesaistīta Ukrainas iekšējā konfliktā, tātad valsti nav iespējams uzskatīt par vienošanās subjektu, kas noslēgtas ar mērķi noregulēt situāciju Donbasā.

Pašreizējo sankciju darbība pagarināta līdz 2017. gada 31. jūlijam.

Ziņu lente
0