Doņecka informē: Ukraina gatavo uzbrukumu visā frontē Donbasā

© AFP 2023 / Oleksandr RatushniakUkrainas Bruņoto spēku karavīrs pozīcijās Doņeckas apgabalā. Foto no arhīva
Ukrainas Bruņoto spēku karavīrs pozīcijās Doņeckas apgabalā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas bruņotie spēki pārdislocējas uz Donbasu. Tas liecina, ka tiek gatavots uzbrukums visā frontes līnijā, žurnālistus informēja Doņeckas operatīvo spēku komandiera vietnieks Eduards Basurins.

RĪGA, 6. februāris — Sputnik. Ukrainas bruņotie spēki pārvietojuši uz Donbasu astoņus taktiskos raķešu kompleksus "Točka-U", žurnālistiem pavēstīja pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas operatīvo spēku komandiera vietnieks Eduards Basurins.

Basurins norādīja, ka Ukrainas spēku pārdislokācija uz Donbasu liecina par gatavošanos uzbrukumam visā frontes līnijā. Viņš informēja, ka Volnovahas rajonā ieradušās Nacionālās gvardes vienības. "Pametot Krimas virzienu un mēģinot veikt maskēšanās pasākumus, Ukrainas Bruņoto spēku mehanizēto vienību pastiprināšanai Doņeckas un Mariupoles virzienā tiek pārdislocēta prettanku artilērijas divīzija," — paskaidroja Basurins.

Pie tam komandiera vietnieks informēja, ka no Harkovas apgabala "antiteroristiskās operācijas zonā" pilnā sastāvā pārvietota 92. brigāde, savukārt no Urzufas Mariupolē ieradušies trīs nacionālistiskā brīvprātīgo pulka "Azova" bataljoni.

Basurins uzsvēra, ka šī informācija "ļauj nonākt pie slēdziena par to, ka pēc Ukrainas noziedzīgās militāri politiskās valdības pavēles Ukrainas Bruņoto spēku komandieri gatavojas uzbrukumam visā saskares līnijā un diversijām civilās infrastruktūras objektos."

Tramps sola Porošenko, ka centīsies panākt mieru Ukrainā - Sputnik Latvija
Tramps sola Porošenko, ka centīsies panākt mieru Ukrainā

Viņš paskaidroja, ka galvenos spēkus Ukraina koncentrē Doņeckas virzienā. Pie tam viņi pārvietojuši uz Donbasu astoņus taktiskos raķešu kompleksus "Točka-U" — divi no tiem ieradušies koksa ķīmijas rūpnīcas teritorijā Avdejevkā, bet seši izkrauti dzelzceļa stacijā Novobahmutovkā.

Situācija Donbasā saasinājās janvāra beigās. Zemessargi un Ukrainas kareivji apsūdzēja viens otru par apšaudes intensitātes palielināšanos un uzbrukuma mēģinājumiem pie saskares līnijas.

Ukrainas kontrolē esošajā Avdejevkā, kuras iedzīvotāji palikuši bez apkures, ūdens un gaismas, izsludināts ārkārtas stāvoklis. EDSO misija informē, ka sarežģīta situācija izveidojusies arī Jasinovatajā, ko kontrolē zemessargi.

Pie tam Ukrainas AM iepriekš informēja par uzbrukumu Donbasā. "Lai nu būtu kā būdams, taču metru pēc metra, soli pēc soļa, iespēju robežās mūsu puiši ir varonīgi pavirzījušies (uz priekšu — red.)," — paziņoja Ukrainas aizsardzības ministra vietnieks Igors Pavlovskis. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka šis paziņojums faktiski apstiprina: Ukrainas Bruņotie spēki devušies uzbrukumā, kas pārkāpj Minskas protokolu.

Ziņu lente
0