Gandrīz puse amerikāņu atbalsta Trampa rīkojumu

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aptaujas rezultāti liecina, kā ASV iedzīvotāju domas dalās par prezidenta Donalda Trampa rīkojumu uz laiku liegt iebraukšanu valstī septiņu valstu pilsoņiem.

RĪGA, 1. februāris — Sputnik. Amerikāņu sabiedrības domas dalās jautājumā par Donalda Trampa parakstīto rīkojumu par pagaidu liegumu iebraukšanai ASV septiņu valstu pilsoņiem, taču lieguma piekritēju skaits tomēr ir lielāks, liecina sabiedriskā viedokļa aptaujas rezultāti, informē RIA Novosti.

Iepriekš ASV prezidents Donalds Tramps parakstīja rīkojumu "Par valsts aizsardzību no ārvalstu teroristu ierašanās", ar kuru noteikts 90 dienu liegums iebraukšanais ASV septiņu valstu (Irākas, Irānas, Jemenas, Lībijas, Sīrijas, Somālijas un Sudānas) pilsoņiem, kā arī apturēta jebkādu bēgļu uzņemšana uz 120 dienām. Rīkojums radījis dažādu aprindu pārstāvju protestus un juridiskos strīdus.

Tramps atbrīvojis no amata ASV ģenerālprokurora vietas izpildītāju - Sputnik Latvija
Tramps atbrīvojis no amata ASV ģenerālprokurora vietas izpildītāju

Tomēr sabiedriskā viedokļa aptauja, ko organizēja Reuters un Ipsos, liecina, ka 49% respondentu atbalsta Trampa rīkojumu, 41% tam nepiekrīt, un tikai 10% nevarēja sniegt noteiktu atbildi.

Pie tam viedokļi dalās gandrīz precīzi saskaņā ar partijas līniju: 53% demokrātu kategoriski nepiekrīt Trampa rīkojumam, un 51% republikāņu, gluži pretēji, atbalsta dokumentu.

Pie tam 31% aptaujāto informē, ka izjūt lielāku drošības sajūtu, savukārt 26% norāda, ka līdz ar rīkojuma parakstīšanu drošība ir tikai pasliktinājusies. 38% respondentu uzskata, ka ASV demonstrē labu piemēru cīņā pret terorismu, bet 41% uzskata, ka piemērs ir slikts.

Vairāk nekā puse aptaujāto (56%) skaidro, ka kristiešiem nevajadzētu dot priekšroku salīdzinājumā ar musulmaņu ticības bēgļiem. Donalds Tramps paziņoja, ka pat moratorija apstākļos ASV varēs izmitināt kristīgās ticības bēgļus no Sīrijas.

Aptauja noritēja no 30. līdz 31. janvārim visos 50 štatos. Tajā piedalījās 1201 respondents. Aptaujas statistiskā kļūda sastāda ±3 procentpunktus visiem aptaujātajiem un ±5 procentpunktus tās vai citas partijas pārstāvjiem.

Ziņu lente
0