Tramps paziņojis, ka mediji kļūdaini interpretē viņa imigrācijas politiku

© Sputnik / Кейтлин Оукс / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV valsts vadītājs norādījis, ka pasaulē ir vairāk nekā 40 valstis, kurās mīt liels skaits musulmaņu, taču uz tām Trampa rīkojums par ASV aizsardzību no terorisma neattiecas.

RĪGA, 30. janvāris – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka mediji kļūdaini interpretē viņa imigrācijas politiku un dēvē to par "liegumu musulmaņiem", informē RIA Novosti.

Trampa rīkojums par ASV aizsardzību no terorisma parakstīts ar mērķi nepieļaut radikālo islāmistu ierašanos valstī: no Sīrijas – uz nenoteiktu laiku, no citām valstīm – uz 120 dienām. Pie tam rīkojums nosaka 90 dienas ilgu liegumu iebraukšanai to valstu pilsoņiem, kas rada "īpašas bažas". Mediji informē, ka runa ir par Sīriju, Irānu, Irāku, Lībiju, Somāliju, Sudānu un Jemenu.

"Gribu nepārprotami paziņot, ka tas nav aizliegums musulmaņiem, kā kļūdaini ziņo mediji. Tas nav reliģijas, bet gan terora un drošības jautājums mūsu valstij," – teikts Trampa speciālajā paziņojumā.

ASV valsts vadītājs norādījis, ka pasaulē ir vairāk nekā 40 valstis, kurās mīt liels skaits musulmaņu, taču uz tām minētais rīkojums par ASV aizsardzību no terorisma neattiecas.

Prezidents atzīmēja, ka Amerika ir "lepna imigrantu nācija", kas vienmēr bijusi līdzcietīga pret apspiestajiem, taču pie tam uzsvēra, ka valsts varas iestādes nolēmušas "aizsargāt tās pilsoņus un robežas."

"Mēs (to valsti – red.) saglabāsim brīvu un drošu. Mediji to zina, taču atsakās paziņot," – uzsvēra valsts vadītājs.

Pie tam viņš atgādināja, ka arī viņa priekšgājējs Baraks Obama ieviesa pagaidu ierobežojumus iebraukšanai ASV vairāku valstu pilsoņiem.

"Mana politika līdzinās tam, ko prezidents Obama darīja 2011. gadā, kad uz sešiem mēnešiem aizliedza vīzas bēgļiem no Irākas. Septiņas rīkojumā minētās valstis ir tās pašas, uz ko Obamas administrācija iepriekš norādīja kā uz terora avotiem," – paziņoja Donalds Tramps.

Ziņu lente
0