Trampa un Putina telefonsarunas rezultāti

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tramps un Putins vienojušies, ka vajadzīga "reāla koordinācija" cīņai pret "Islāma valsti" un pauduši vēlmi attīstīt ASV un Krievijas attiecības uz abpusēji izdevīga pamata.

RĪGA, 29. janvāris — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps un Krievijas prezidents Vladimirs Putins sestdien telefonsarunā vienojās, ka ir vajadzīga "reāla koordinācija" cīņai pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts", ziņo aģentūra LETA.

Tā bija pirmā abu prezidentu telefonsaruna kopš Trampa inaugurācijas 20. janvārī.

Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Runāt par sankciju atcelšanu pret Krieviju vēl ir pāragri, sacīja Tramps

Tramps un Putins sacīja, ka ir vajadzīga "Krievijas un Amerikas darbību reāla koordinācija ar mērķi sakaut "Islāma valsti" un citus teroristu grupējumus Sīrijā," paziņoja Kremlis savā interneta vietnē.

Prezidenti arī pauda vēlmi "attīstīt ASV un Krievijas attiecības uz konstruktīva, vienlīdzīga un abpusēji izdevīga pamata," — paziņoja Kremlis.

Telefonsaruna notika Trampa intensīvas diplomātijas dienā, jo viņam piektdien bija telefonsarunas arī ar citiem pasaules valstu līderiem — Vācijas kancleri Angelu Merkeli, Japānas premjerministru Sindzo Abi, Francijas prezidentu Fransuā Olandu un Austrālijas premjerministru Malkolmu Tērnbulu.

Ziņu lente
0